Міжнародні спостерігачі вважають, що на ряді дільниць міста Донецька, через фальсифікації, вибори необхідно визнати не дійсними. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили члени делегації міжнародних спостерігачів від Грузії Гіві ТАРГАМАДЗЕ та Леван ТАРХНІШВІЛІ.

Зокрема, Г.ТАРГАМАДЗЕ зазначив, що до 19.00 30 вересня на дільницях міста Донецька вибори проходили з не значними порушеннями, однак ситуація погіршилась, і останні три години спостерігалось багато порушень. Він вважає, що через фальсифікації результати можуть бути спотворені від 1 до 10%. Водночас, спостерігач зауважив, що завдяки роботі міжнародних спостерігачів, в тому числі і від Грузії, вдалось значно зменшити кількість порушень.

Л.ТАРХНІШВІЛІ зауважив, що говорити про те, чи носили фальсифікації масовий характер можна буде лише після остаточного встановлення результатів. Спостерігачі висловили побоювання, що на тих округах, зокрема №40 (м.Донецьк), де ще не завершився підрахунок може відбутись підміна протоколів, і це спотворить результати по всій Україні. Г.ТАРГАМАДЗЕ зауважив, що у них є інформація, що на деяких дільницях і досі тривають спроби “перекинути голоси” від Партії регіонів до соціалістів.

Відео дня

В ході прес-конференції спостерігачі навели багато виявлених ними конкретних фактів фальсифікації, в тому числі спроби здійснити “карусель”, вкидання бюлетенів.

Вони висловили готовність передати всі матеріли зацікавленим офіційним органам України та політичним силам.

Спостерігачі також закликали центральну владу і центральну пресу звернути увагу на №40 округ міста Донецьк, де спостерігається найбільша напруга. Також вони вважають, що потребує допомоги голова ДВК №36 округу №40 Джасур ЛУТФУЛЛАЕВ, який викрив факти фальсифікацій на дільниці – кількість корінців не збігалась з кількістю бюлетенів - і тепер йому загрожує небезпека.