ВАТ «КРЕДОБАНК», один з найбільших  банків в Україні, та IBM оголосили про створення центру обробки даних (ЦОД), який має на меті забезпечити втілення стратегії розвитку діяльності банку та підвищення його конкурентоздатності в Україні.

Створення нового центру обробки даних є однією із задач, успішне розв’язання якої забезпечить реалізацію стратегії банку в наступні п’ять років. У плани банку входять: укріплення позицій на роздрібному та корпоративному ринках завдяки розширенню спектра пропонованих банківських продуктів, розвиток співпраці з малими та середніми компаніями, збільшення кількості клієнтів, розширення присутності в усіх регіонах України.

«Однією з основних задач банку є забезпечення потреб наших клієнтів шляхом надання універсального набору послуг відповідно до міжнародних стандартів. Ми впевнені, що нова стратегія банку і, в тому числі, створюваний для її втілення центр обробки даних, забезпечить стабільний та ефективний розвиток «КРЕДОБАНКу», - сказав Степан Кубів, Голова правління ВАТ «КРЕДОБАНК».

Відео дня

Концепція проекту ЦОД була розроблена системним інтегратором корпорацією «Інком», бізнес-партнером IBM, разом із спеціалістами IBM, на основі результатів ІТ-аудиту, який дозволив обрати найбільш оптимальну архітектуру з урахуванням вже наявних ІТ-активів «КРЕДОБАНКу» та оцінки необхідності у нових ІТ-ресурсах для підримки стратегії розвитку банку.

Ключовими вимогами при виборі архітектури ЦОД були: можливость з підвищення гнучкості, масштабованість, керованість та надійність ІТ-інфраструктури, забезпечення консолідації даних та централізації аплікацій. Враховуючи прагнення «КРЕДОБАНКу» до розвитку своєї співпраці з західними компаніями, важливу роль відігравали питання застосування міжнародних стандартів у галузі побудови ІТ-інфраструктури.

Основою центру обробки даних є UNIX-сервери IBM із 12 та 8 процесорами POWER класу high-end IBM System p570, операційна система IBM AIX, дискові системи збереження IBM TotalStorage DS 4700, автоматизована банківська система В2 української компанії CS. Blade-сервери IBM в архітектурі ЦОД, в тому числі, дозволять забезпечити централізований доступ філіалів до аплікацій.

Пропонована архітектура ЦОД була обрана на основі результатів аналізу конкурентних пропозицій західних виробників, а також тестувань з навантаження, що проводилися у Центрі Інновацій IBM для бізнес-партнерів. У рамках тестування проведено симуляцію роботи відділення банку з 500-1500 користувачами, що одночасно працюють, а також динамічна перевірка навантаження процесорів, пам’яті, тощо.

«Ми вдячні за довіру та можливість застосування інноваційних технологій IBM для створення центру обробки даних «КРЕДОБАНК». Ми впевнені, що нове рішення відповідає найвищим стандартам та вимогам надійності, стійкості та масштабованості, які вимагаються фінансовими організаціями у світі, та дозволить виконати поставлені завдання з розвитку бізнесу нашого замовника», - зауважив Ігор Пастушенко, директор IBM Україна.

***ВАТ «КРЕДОБАНК» – це банк, що працює 17 років на українському фінансовому ринку, входячи за комплексом показників у двадцятку кращих банків України. КРЕДОБАНК – банк з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. Іноземні інвестиції забезпечили стабільність розвитку банку, стали гарантіями захищеності для клієнтів, відкрили доступ до фінансових ресурсів, досвіду і технологій європейських банків та додатково зміцнили позиції банку на українському та світовому фінансових ринках. Більш детальну інформацію про КРЕДОБАНК і його продукти можна отримати за адресою: http://www.kredobank.com.ua.

***IBM є найбільшою у світі корпорацією, що працює в галузі інформаційних технологій, яка більш ніж 90 років зберігає лідерство у розробці та впровадженні інноваційних рішень для бізнесу. Завдяки використанню власних ресурсів та ресурсів бізнес-партнерів у 170 країнах світу, IBM пропонує набір послуг, рішень та технологій, які дозволяють організаціям будь-якого розміру у повній мірі використовувати переваги нової епохи електронного бізнесу. Більш детальну інформацію про IBM та її продукти можна отримати за адресою: http://www.ibm.com/ua.

Best regards,

Marina Tarasova

Account Manager

Mmd Ukraine

Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants

 

01001 Kyiv, Ukraine

5, 5 vul. Mala Zhytomyrska

tel. (office): +38 044 279 48 31

mob.: +38 067 7785430

e-mail: marina.tarasova@mmd.com.ua

website at www.mmdcee.com