Заступник голови Федерації профспілок України Сергій КОСТІН заявляє, що Фонд державного майна здійснює спробу “рейдерського захоплення” профспілкового майна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами С.КОСТІНА, “робиться спроба рейдерського захоплення профспілкового майна, і, на жаль, виконавцем замовлення є голова Фонду держмайна України Валентина СЕМЕНЮК”.

Відео дня

Він наголосив, що ФПУ вживатиме всіх законних заходів для захисту інтересів профспілок та громадян України.

Інший заступник голови ФПУ Сергій УКРАЇНЕЦЬ зазначив, що було звернення ФПУ до юристів Міжнародної конфедерації профспілок, які оцінили дії ФДМУ “як порушення профспілкових прав, спробу ослабити діяльність ФПУ із захисту прав трудящих”.

Він не виключає можливості звернення ФПУ до Європейського суду з прав людини і переконаний, що “є 100% шанс отримати позитивне рішення цього суду”. За його словами, ФПУ є “законним власником майна і це підтверджується актами на право власності”.

С.КОСТІН зазначає, що є декілька причин “наступу ФДМУ на профспілки”. Він вважає, що однією з них є спроба “відволікти увагу громадськості від провалу ФДМУ щодо виконання програми приватизації в поточному році, оскільки з передбачених понад 10 млрд. грн. до бюджету надійшло менше 1 млрд”. За його словами, таким чином ФДМУ хоче виправити ситуацію за “рахунок конфіскації майна профспілок”. Він зазначив, що вже розроблений і поданий на розгляд Верховної Ради України “спеціальний проект закону, який дозволяє націоналізувати профспілкове майно”.

Він також звинуватив ФДМУ у незаконному створенні регіональних робочих комісій для проведення повної інвентаризації майна профспілок як держвласності. За його словами, з цього приводу було звернення ФПУ до суду і той призупинив дію цього наказу ФДМУ. С.КОСТІН відкидає звинувачення ФДМУ щодо гальмування профспілками проведення інвентаризації їхнього майна.