Інвестиційна компанія «Регіон-інвест», яка акумулювала кошти приватних інвесторів у будівництво житла, просить забудовника житлових будинків - компанію «Київвисотбуд» передати їй право оренди на земельні ділянки під будинками по вул. Сім`ї Сосніних, 4а в Києві і по вул. Київський Шлях, 97 у Борисполі для того, щоб самостійно їх добудувати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор інвестиційної компанії «Регіон-інвест» Микола ПОЛІЩУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми просимо їх («Київвисотбуд” - УНІАН) передати права оренди на земельні ділянки. Ми це все добудуємо самі, знайдемо резерви», - сказав він.

Відео дня

За словами М.ПОЛІЩУКА, серед резервів, які можна використовувати, - непродані нежилі приміщення, паркінги, квартири, а також у компанії є інші об`єкти, за рахунок яких можна вирішити цю проблему. Крім того, є домовленості з банком «Київ» і ще двома банками про фінансування завершення будівництва будинків.

У разі передачі прав на оренду земельних ділянок, М.ПОЛІЩУК пообіцяв добудувати два житлових будинки за 7-8 місяців.

Він зазначив, що конфлікт розпочався відтоді, коли змінилися засновники компаній «Київвисотбуд” і “Агробудпереробка”, забудовники житлових будинків по вул. Сім`ї Сосніних, 4-а, вул. Старонаводницькій, 14-у в Києві і по вул. Київський Шлях, 97 у Борисполі, по вул. Погребняка в с. Чубинському.

«Сьогодні я не бачу від нового-старого керівництва «Київвисотбуду” (Єгор ЗЕМЕЛЬОВ - УНІАН) зацікавленості. Вони затягують час. Хоча вони нам сказали, що ми готові вам ці два майданчики передати”, - заявив М.ПОЛІЩУК.

При цьому звернувся до київських властей з проханням втрутитися в конфлікт і посприяти передачі інвесткомпанії прав на земельні ділянки. Якщо забудовник погодиться «мирно» вирішити питання, інвестори обіцяють відновити будівництво вже через місяць після переоформлення прав оренди на землю, зазначив М.ПОЛІЩУК.

За даними директора інвесткомпанії, на добудову житлового будинку по вул. Сім`ї Сосніних, 4а необхідно близько 100 млн. грн., а на завершення будівництва будинку по Київському Шляху в Борисполі - менше 100 млн. грн.

Він уточнив, що інвесткомпанія зібрала на будівництво квартир у будинках, забудовником яких виступає «Київвисотбуд”, близько 300 млн. грн. від менше 400 чоловік.

За даними заступника голови правління АКБ «Київ» Віктора СУПРУНОВА, загальна сума кредитів, виданих банком фізичним особам на придбання житла в будинках, які будуються «Київвисотбудом”, становить близько 10-12 млрд. грн.

У свою чергу М.ПОЛІЩУК зазначив, що в інших банках квартири не закладалися.

Довідка УНІАН. У листопаді 2006 р. компанії ТзОВ «Київвисотбуд» і ТзОВ «Агробудпереробка Лтд» припинили будівництво чотирьох житлових будинків у Києві та області (у Чубинському, в Борисполі і в Києві по вул. Старонаводницька і вул. Сім`ї Сосніних) через нестачу фінансування. За даними директора ТОВ “Київвисотбуд” Єгора ЗЕМЕЛЬОВА, в будівництво житлових будинків інвестували близько 1,5 тис. вкладників, а для завершення будівництва необхідно близько 1 млрд. грн.

За словами Тетяни ТКАЧИК - юриста ТзОВ «Київвисотбуд» і ТзОВ «Агробудпереробка Лтд», представника співвласників компаній Миколи та Олександра МАРІНЕХ, керівництво «Київвисотбуд» і «Агробудпереробка Лтд» заявило про відновлення будівництва чотирьох об`єктів у Києві та області з лютого 2007 року. За її даними, на добудову об`єктів потрібно близько 300 млн. грн.