21-23 вересня в Києві пройде генеральна асамблея Конференції європейських комісій “Справедливість і мир”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова Комісії „Справедливість і мир” Української Греко-католицької церкви Леся КОВАЛЕНКО.

Вона сказала, що асамблея матиме назву “На шляху до примирення та порозуміння: навчитися на досвіді України”.

Відео дня

За словами Л.КОВАЛЕНКО, під час зустрічі учасники з 30 країн Європи обговорюватимуть вплив радянського минулого на сьогоднішню Україну, проблеми замовчування історичної правди та ідеологічної пропаганди. Окремий день, 23 вересня, буде присвячено поїздці в Чорнобильську зону та вшануванню жертв трагедії.

Конференція європейських комісій “Справедливість і мир” є мережею 30 національних комісій, що охоплює Європу від України до Великобританії, від Греції до Швеції. Ці комісії утворені як католицькі правозахисні організації національними Єпископськими конференціями для утвердження гідності людської особи та привернення публічної уваги до соціальної несправедливості. Конференція виникла як об’єднавча платформа для обміну та координації дій її учасників і щороку збирає представників усіх комісій на генеральну асамблею. Зустрічі відбуваються понад 10 років у різних європейських країнах, у різному історичному, суспільному та культурному контексті (Белфаст 2006, Ліссабон 2005, Сараєво 2004).