Центр соціологічних та політологічних досліджень “СОЦІОВИМІР”, Міжнародний інститут демократій та Інститут соціальних технологій оголошують про намір провести Екзит пол - опитування на виході виборчих дільниць - 30 вересня, у день проведення дострокових виборів до Верховної Ради України. Виконання проекту дозволить дізнатися результати дострокових виборів до Верховної Ради України ще до оголошення офіційних результатів ЦВК, а також допоможе уникнути фальсифікацій під час підрахунку голосів. Під час реалізації проекту буде опитано 10.000 громадян в усіх областях України. Довідки: +38-067-5057830.

Виконавці проекту:

Центр соціологічних та політологічних досліджень “СОЦІОВИМІР” - створений у 2005 р. на базі аналітичних недержавних структур та інституцій: Інституту масової інформації (заснований 1996 р.), Центру політичного аналізу та прогнозування (Центр заснований 1998 р.), Громадської організації “Інститут посткомуністичного суспільства” (заснований 1995 р.). За час існування цих інституцій ними реалізовано загалом понад 300 всеукраїнських та міжнародних політологічних, соціологічних та видавничих проектів. Центр „Соціовимір” має опитувальну мережу в усіх областях України та виконує усі види соціологічних, політологічних, маркетингових досліджень і послуг, у тому числі моніторинг громадської думки, моніторинг політичної ситуації, моніторинг ЗМІ та інформаційного простору України, соціально-політичні дослідження, маркетингові дослідження, соціально-політичне прогнозування. Зокрема, у 2005-2006 роках Центр провів 8 загальнонаціональних досліджень політичних уподобань виборців. Останнє дослідження: „Політичні орієнтації населення на початку виборчої кампанії та нові і старі міфи про громадську думку” (оприлюднене 14.08.2007 http://unian.net/rus/news/news-207614.html). Акцент діяльності Центру „Соціовимір” – регіональні дослідження. Від початку заснування Центром “Соціовимір” проведено 22 регіональних досліджень у низці регіонів України, зокрема в м.Києві, Київській, Львівській, Одеській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та інших областях і окремих містах. Останнє дослідження: “Електоральні настрої Сумщини як барометр електоральних настроїв в Україні, (оприлюднене 12.09. 2007 р. у м. Суми). Інший аспект діяльності – експертні опитування. Останнє дослідження: перше системне опитування провідних зарубіжних експертів-учасників ХVІІ Економічного Форуму в Польщі “Провідні зарубіжні експерти про дострокові вибори, формат можливої парламентської коаліції та українських політичних лідерів “ (оприлюднене 20.09. 2007 р. http://www.korrespondent.net/main/print/208219)

Відео дня

Міжнародний інститут демократій (МІД) – недержавна громадська організація, яка досліджує процеси розвитку перехідних демократій у світі, та, зокрема, на пострадянському просторі. Серед постійних проектів: “Моніторинг української влади”, “Моніторинг масових політичних заходів”. Останнє дослідження: «Скільки коштували Акції протесту проурядової коаліції? (оприлюднене 5.30.2007 http://www.pravda.com.ua/news/2007/5/30/59607.htm.) Експерти інституту проводили численні журналістські та громадські розслідування проведенення соціологічних досліджень та екзит полів на попередніх виборах.   

Інститут соціальних технологій (ІСТ) створений 2001 року на базі Незалежної експертної фундації (рік створення – 1997). ІСТ – недержавна дослідницька організація, що реалізує проекти в сфері соціально-економічних, політичних і маркетингових досліджень. Інститут має опитувальну мережу в усіх областях України та використовує широкий спектр дослідницьких технік: особисте, телефонне та глибинне інтерв’ю, експертне опитування, щоденникове дослідження, аудит розрібної торгівлі та ін. Серед виконаних проектів, зокрема, Проекти “FLEX” (навчання українських школярів за програмами обміну в США) Замовник – Держдепартамент США. “Інституційне вдосконалення державної служби (підготовка та підвищення кваліфікації державних службовців України)”. Замовник – Програма Європейської комісії TASIC. Розвиток партійної системи в Росії та Україні”. Замовник – National Science Foundation (США). Телепростір України”. Замовник – телеканал “1+1”. Оцінка населенням діяльності правоохоронних органів”. Замовник – Міністерство внутрішніх справ. “Формування української політичної нації”. Замовник – Центр соціального прогнозування. Електоральні дослідження: “Електоральні вподобання населення України – 2006”. Маркетингові дослідження: “Щомісячні всеукраїнські моніторингові дослідження „Вартість життя”. 24 дослідження. Замовник – компанія „Coca-Cola”, “Все про фотографію”. 4 дослідження. Замовник – фірма „Kodak”, „Ринок моторних мастил”. 2 дослідження. Замовник – фірма „Shell”, „Ринок дезодорантів”. Замовник – фірма „Gillette”.

Сергій Таран – керівник проекту “Екзит пол “Соціовимір 2007””

Політолог, досвід наукової та викладацької роботи в Україні та закордоном. Співзасновник та автор концепції Інституту масової інформації (Україна), недержавної організації, які опікується питаннями свободи слова та розвитку інформаційних технологій. Співзасновник та голова Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій (Україна). Автор понад 100 публікацій в міжнародних і українських наукових та періодичних виданнях. Теми досліджень: «Проблеми демократизації у перехідних демократіях» та «Міжетнічні відносини»

Олександр Тихонов – науковий керівник проекту “Екзит пол “Соціовимір 2007””

Соціолог, директор Інституту соціальних технологій, Голова правління Незалежної експертної фундації. Член Соціологічної асоціації України. Автор численних наукових публікацій та монографій, зокрема: “Программа и организация социологических исследований, Київ, 1989). “Соціология. Короткий енциклопедичний словник”. (у співавт.), Київ, 1999, “Метологія і методи соціологічних досліджень” Київ, 2001), “Програма курсу “Методологія і методи соціологічних досліджень» (у співавт.), //Социология: теория, методы, маркетинг. Київ, 2003). Теми досліджень: методологія і методи соціологічних досліджень.

Валерій Рябенко – головний координатор проекту “Екзит пол “Соціовимір 2007””

Виконавчий директор Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір». Кандидат філософських наук. Досвід виконання численних україсньких та міжнародних проектів.  Автор 69 наукових праць та індивідуальних монографій.  

Замовник проекту:

Міжнародна громадська організація українців “Четверта Хвиля” була створена на І Всесвітньому Установчому з’їзді, який відбувся 18-19 серпня 2006 року у м. Києві. У роботі з’їзду взяли участь 65 делегатів від 27 країн світу й України. Головне завдання організації – координація зусиль української громадськості в Україні та за кордоном  для правового, соціального й професійного захисту інтересів і прав громадян України, які перебувають за кордоном, та членів їх сімей в Україні, а також сприяння поверненню українців на Батьківщину. МГОУ “Четверта Хвиля” об’єднує представників новітньої (четвертої) еміграційної хвилі з України і українських трудових мігрантів з 27 країн світу. До складу організації сьогодні входить 81 організація українських громадян з України та країн перебування. Серед членів організації відомі учасники громадського руху та меценати, зокрема, Павло Смілянський, Олесь Наконечний, Микола Перепічка. Під час проведення дострокових виборів до Верховної Ради Міжнародна громадська організація українців “Четверта Хвиля” надсилає своїх спостерігачів на виборчі дільниці та спонсорує проведення незалежного екзит полу.

Контакт: Антін Борковський, провідний координатор  Міжнародної громадської організації українців  «Четверта Хвиля», +380-50-3711196