21-23 вересня 2007 року міжнародна громадська організація Євразійська Федерація Зелених проведе у Києві Першу Міжнародну конференцію «Європа-Азія: співпраця для сталого розвитку».

Сьогодні Україна є однією з найбільш екологічно проблемних країн світу. Про це говорить світова спільнота, цього не можуть не помітити самі українці. Забруднена земля, незадовільний стан продуктів харчування та питної води, 120 млн. тонн радіоактивних відходів… 21 рік тому Україна пережила Чорнобильську катастрофу, а зовсім недавно – фосфорну аварію. На жаль, українська влада не робить належних висновків з гіркого досвіду минулого.

Так, підписана 17 вересня 2007 р. угода про будівництво в Чорнобилі об`єкту «Укриття» і сховища відпрацьованого ядерного палива попри всі переваги, про що багато говорить керівництво держави, зазнала змістовної критики багатьох міжнародних організацій, зокрема – Європейської Партії Зелених. А заява президента Ющенка про те, що до Чорнобильської зони будуть звозити відпрацьоване ядерне паливо з усіх українських АЕС – може мати непередбачені, катастрофічні наслідки, про що неодноразово заявляла Партія Зелених України.

Відео дня

Єдиний вихід позбутися проблем, пов’язаних з експлуатацією ядерних об’єктів, це поступовий перехід до екологічно чистих зелених технологій – енергозбереження та відновлюваної енергетики, які не заподіюють шкідливого впливу на людину та навколишнє середовище. Саме це й передбачає концепція сталого розвитку, яка буде всебічно обговорюватися на форумі.

У конференції візьмуть участь представники Німеччини, Польщі, Мальти, Македонії, Румунії, Болгарії, Данії, Кіпру, Казахстану, Киргизстану, Бєларусі, Грузії, Литви, Росії, Молдови, Узбекистану, Азербайджану, Вірменії.

21 вересня біля Будинку вчителя о 13-30 відбудеться відкриття національної фотовиставки «Обличчя рідної землі», покликана зосередити увагу на двох протилежних аспектах нашого буття.

Початок конференції: 12-30, 21 вересня 2007 р.

Адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 57

Будинок вчителя

Акредитація за телефонами:

8 044 279 63 17

8 067 500 90 75