Цього року в таборах Національної скаутської організації Пласт відпочили та отримали певні знання понад 5 тисяч осіб, з яких майже 500 - діти віком від 6 до 11 років.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Крайової пластової старшини НСОУ Костянтин ЯКОВЧУК-БЕСАРАБ.

За його словами, із вказаної кількості осіб, що перебували в 103 таборах, 3 тисячі юнаків віком від 11 до 19 років та близько півтори тисячі повнолітніх волонтерів, які були організаторами та інструкторами.

Відео дня

Як розповів К.ЯКОВЧУК-БЕСАРАБ, програма занять у Пласту включає в себе щотижневі гуртові сходини, прогулянки, екскурсії, мандрівки, мистецькі, спортивні, інтелектуальні та інші змагання. Основні принципи організації полягають у добровільності членства, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртовій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи і житті серед природи тощо.

К.ЯКОВЧУК-БЕСАРАБ також поінформував, що на сьогодні в Україні Пласт є найбільшою скаутською організацією, яка має 130 осередків у 24 регіонах України та об’єднує 10 тисяч осіб.

"Акцент у таборах ставиться на виховання чоловічих і жіночих вмілостей, які необхідні у повсякденні, а також виховується вміння жити за дотриманням певних правил", - сказав він.

За словами К.ЯКОВЧУКА-БЕСАРАБА, фінансування всеукраїнських пластових таборів частково здійснюється коштом Міністерства сім ї, молоді та спорту та бізнесовими колами.

Так, зокрема, присутня на прес-конференції радник президента АКБ "Трансбанк" Лілія САВИЧ наголосила на важливості підтримки бізнесом громадських ініціатив молоді. Також вона зазначила, що "Трасбанк" не лише допомагає Пласту, розуміючи важливість його ініціатив, а й хоче подати приклад іншим бізнес-структурам підтримати ініціативи молоді.