Неповернення державою ПДВ несе загрозу роботі підприємств всього гірничо-металургійного комплексу України.

Про це заявили на прес-конференції в УНІАН на тему “Геноцид державних чиновників проти народу України” представники СП «Інтерсплав» (м. Свердловськ, Луганська область).

Учасники прес-конференції повідомили, що на даний момент заборгованість держави з ПДВ перед підприємствами гірничо-металургійного комплексу України становить 2 млрд. грн. Вони зазначили, що багато експертів сьогодні пропонують відмовитися від податку на додану вартість і повернутися до податку з обороту, оскільки «закон про ПДВ сьогодні дуже недосконалий».

Відео дня

Учасники прес-конференції також зазначили, що сама система повернення ПДВ є сьогодні надзвичайно корумпованою.

За словами члена страйкового комітету «Інтерсплаву» Володимира ПАЩЕНКА, систематичне неповернення ПДВ і спроби рейдерського захоплення компанії призвели до втрати оборотних коштів. В результаті на підприємстві значно знизилася заробітна плата, не виконуються соціальні гарантії перед трудовим колективом. Він відзначив також, що цього року вперше за 18 років роботи компанія має 4,5 млн. грн. збитків.

Як сказала начальник юридичного відділу СП «Інтерсплав» Валентина ЖЕЛТИШЕВА, в результаті підприємство перебуває на межі банкрутства.

Генеральний директор СП «Інтерсплав» Віктор БОЛДЕНКОВ повідомив, що проти посадовців «Інтерсплаву» Донецька міська і обласна прокуратури «фабрикують чергову кримінальну справу». За його неофіційними даними, «дано команду на усунення неслухняного директора, тобто мене».

За словами В.БОЛДЕНКОВА, питання, яке було висвітлене на прес-конференції, - «це не проблема одного підприємства, це проблема збереження і зміцнення державності в Україні». Він також додав, що сьогодні проходить пікетування будівлі Державної податкової адміністрації в м. Києві робочими СП «Інтерсплав», які відстоюють свої законні права.