Президенту України

Ющенку В.А.

Відео дня

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Від імені майже тисячного колективу державного науково-виробничого підприємства «Цирконій» (м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровської області) звертаюся до Вас з приводу подальшої долі державного концерну «Укратомпром».

Після ліквідації державного комітету «Держкоматом» ми, працівники підприємств атомної промисловості, постійно відчували на собі відсутність керівного органу, який би займався нашими проблемами. Вже давно Атомпрофспілка на різних рівнях піднімала питання про створення керівного органу для підприємств атомно-промислового комплексу.

Ми з радістю прийняли Постанову КМУ № 1854 «Про вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом», якою передбачалося створення концерну «Укратомпром». Вдало було поєднано призначення Президента НАЕК «Енергоатом» генеральним директором цього концерну. Нарешті, думали ми, одна людина буде відповідати  не тільки за виробництво електроенергії, але й за видобуток урану і цирконію.

Та ось Вашим Указом № 706/2007 від 13 серпня поточного року ці дії Кабміну зупинені та визнані такими, що суперечать  законодавству України.

Хочемо запитати тих, хто Вам радив прийняти цей Указ: «А чи краще було, коли підприємства атомної промисловості кожне самотужки «плавало» в ринкових відносинах?» Через таке управління наше підприємство ось уже 5 років ніяк не вибереться з халепи банкрутства. Ось чому ми, атомники, стоїмо за міцну структуру управління.

Виходячи з вищенаведеного, просимо Вас відмінити свої Укази щодо діяльності концерну «Укратомпром».

З повагою

Від імені трудового колективу ДНВП «Цирконій»

Голова профспілкового комітету              Василь Кісільов