Президенту НАЕК «Енергоатом»

Генеральному директору

ДК «Укратомпром»

Відео дня

Деркачу А.Л.

Шановний Андрію Леонідовичу!

Профспілковий комітет ВАТ «Турбоатом» вважає обґрунтованим та закономірним входження нашого підприємства до складу концерну «Укратомпром», виходячи з інтересів держави і трудового колективу.

Враховуючи спеціалізацію підприємства на випуску турбінного обладнання для атомних електростанцій, наявність виробничих потужностей, спеціального обладнання, комунікацій та оснащення, ВАТ «Турбоатом» відчуває необхідність у завантаженні підприємства замовленнями для атомної енергетики.

Структура виробничих цехів і кваліфікація робітників, конструкторів, технологів та інших спеціалістів потребує збільшення частки паротурбінного виробництва у загальному обсязі продукції, що випускається.

Досвід співробітництва ВАТ «Турбоатом» з колективами діючих АЕС в Україні свідчить про технологічну та економічну доцільність поглиблення такої кооперації на основі створення єдиного концерну «Укратомпром».

Крім того, серйозні перспективи колективу ВАТ «Турбоатом» пов’язані з участю  концерну у виготовленні продукції для інших країн і, насамперед, Росії, атомна енергетика якої стрімко розвивається.

Так, нині на підприємстві завдяки позиції НАЕК «Енергоатом» і концерну «Укратомпром» виконується велике та важливе замовлення для «Росенергоатому» з модернізації АЕС Росії, виконання якого сприяє поліпшенню  фінансово-господарської діяльності та вирішенню невідкладних соціальних питань турбобудівників.

Голова профкому     Григорій Мошенський