14 вересня 2007 року в УНІАН відбулася прес-конференція лідера Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока на тему: «Наступу україножерів «Свобода» протиставляє МАРШ ЗАХИСТУ УКРАЇНЦІВ».

Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що в Україні відбувається системний і жорсткий наступ на українство. Україножери повсюдно завдають утисків національним та соціальним правам українців.

Зрежисований кольоровими кланами сценарій виборів без вибору передбачає остаточне усунення українців з усіх гілок влади та цілковитий перерозподіл національних багатств і землі. Не чекаючи результатів виборів, в шумовині виборчої піар-боротьби представники усіх без винятку кольорових кланів розпочали агресивний україножерський наступ проти української мови, історії та власне українців і політичних сил, які є виразниками їх інтересів.

Відео дня

Спроби організувати так званий мовний референдум з боку Партії Регіонів лідер «Свободи» охарактеризував як продовження мовного геноциду, метою якого є остаточно витіснення, а згодом і знищення української мови.

З іншого боку, за словами Олега Тягнибока, представники ніби протилежного «помаранчевого табору» не менш завзято приєдналися до україножерського наступу. Так «помаранчевий» одеський мер «нашоукраїнець» Гурвіц завзято підтримав ідею встановлення в Одесі пам’ятника кату українського народу – Катерині ІІ. Гурвіца одностайно підтримала фракція БЮТу в Одеській міській раді. А «нашоукраїнець» Леонід Чернівецький після системного переслідування розповсюджувачів національної символіки на Майдані Незалежності у Києві знищив практично єдине у столиці радіо з українським музичним форматом – «Радіо Київ», шляхом переведення його у формат брутального російського шансону.

Більше того, у боротьбі проти українства вищевказані політичні сили почали відверто застосовувати не лише адмінресурс, але й представників кримінальних угрупувань, що у парі з орлами Цушка останнім часом здійснили серію бандитських нападів на представників українських патріотичних сил, у тому числі членів ВО «Свободи» як єдиної сили українців на дострокових виборах. Щоб не бути голослівним лідер «Свободи» продемонстрував відео, на якому задокументовано бандитський напад кримінальних молодчиків із російськими прапорами на учасників пікету проти відкриття пам’ятника Катерині ІІ, що проводився 2 вересня 2007 року в Одесі під стінами облдержадміністрації. Як помітно із відео представники місцевої влади та правоохоронних органів не лише не зупинили бандитський напад, але й, фактично, сприяли розправі над учасниками заходу. Як наслідок декілька учасників мирної акції протесту опинилися у реанімації, а бандити спокійно продовжують ходити вулицями українських міст під прикриттям антиукраїнської влади.

Вищим проявом зневаги до українства лідер ВО «Свободи» назвав відсутність на похоронах останнього головного командира УПА Василя Кука вищих керівників держави: Президента, прем’єр-міністра, екс-голови ВРУ, а також лідера БЮТ як найбільшої опозиційної партії.

Водночас попри такий брутальний і шалений наступ україножерів, остаточну перемогу у цьому змаганні отримають саме українці. Як це сталося у Одесі, де патріотичні сили перемогли і запралноване відкриття пам’ятника Катерині ІІ не відбулося і вже не відбудеться ніколи, висловив упевненість лідер «Свободи».

На противагу сконцентрованому в руках україножерів адміністративному, фінансовому та медійному ресурсу патріотичні сили протиставлять свій ресурс – націю, що не погоджується бути німим знаряддям в руках денаціоналізованих кольорових кланів.

Відтак лідер ВО «Свободи» закликав усіх українців вийти на МАРШ ЗАХИСТУ УКРАЇНЦІВ 16 вересня 2007 року у Києві, Харкові та Чернівцях, щоб показати нахабним комуно-олігархічним кланам та їхнім кольоровим політпроектам – Партії Регіонів, НУНСу та БЮТу, що їх монополію на владу буде зруйновано. Кульмінацією маршу стане символічне знищення триголового кольорового чуда-юда, яке заважає українцям стати господарями власної землі.

Олег Тягнибок під час прес-конференції звернувся до усіх, в чиїх жилах тече кров козаків і повстанців, кого нудить від нескінченних обіцянок «покращення життя» прийти, щоб почути правду замість солодких обіцянок. Відчути силу. Силу нації. Лідер «Свободи» закликав усіх одягнути вишиванки, узяти національну символіку, щоб показати усій країні скільки свідомих і рішучих українців живе у древньому Києві. Щоб країна почула вимоги соціальної та національної справедливості і побачила, що Київ є столицею Української держави.

Олег Тягнибок заявив, що ні концерту, ні безплатного шоу під час МАРШУ УКРАЇНЦІВ не буде. Просто українці вийдуть і змусять з собою рахуватися. Змусять поважати себе як титульну націю.

Лідер «Свободи» заявив, що «незалежно від результатів виборів, маніпуляцій, фальсифікацій, політичних інтриг, підкилимних торгів, меморандумів і універсалів – ми виходимо знову і знову у різних містах України. І будемо виходити доти, доки прогнила стіна збудованої комуно-олігархічною лжеелітою система не впаде. Доки не очистимо владу, не відберемо назад награбоване і не повернемо Україну в українські руки. Час рішучих дій настав».

Довідка:

МАРШ ЗАХИСТУ УКРАЇНЦІВ пройде 16 вересня о 18-00 у Києві, Харкові та Чернівцях. Місце збору у Києві на Софійській площі.

У виборчому бюлетені Всеукраїнське об’єднання «Свобода» має № 16. Нагадуємо, що у 2007 році 16-річчя Незалежності і водночас 16-річчя з часу утворення ВО «Свобода».

Прес-служба ВО «СВОБОДА»

8-067-441-46-01

8-067-240-88-35

e-mail: poshta@vosvoboda.info