Кандидат у депутати від БЮТ Антон ЯЦЕНКО вимагає спростування обнародуваною кандидатом у депутати від Партії регіонів, заступником міністра юстиції Інною БОГОСЛОВСЬКОЮ інформації про те, що він нібито є співзасновником фірм, через які відмивалися кошти Тендерної палати.

Про це А.ЯЦЕНКО повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, зазначивши, що ця інформація була обнародувана в ефірі програми «Свобода Савіка Шустера» на телеканалі “Інтер” 31 серпня. Він також вимагає компенсації моральної шкоди в розмірі 100 тис. грн.

За словами А.ЯЦЕНКА, позовна заява вже прийнята до розгляду Шевченківським райсудом столиці.

Відео дня

У заяві він просить, щоб інформація була спростована в тому ж вигляді, в якому була обнародувана, – в ефірі програми “Свобода Савіка Шустера”.

Поширення подібної інформації, на думку А.ЯЦЕНКА, пов`язане з бажанням «усіма силами» дискредитувати перед виборами Блок Юлії Тимошенко, оскільки в планах блоку – «очистити тендерні закупівлі від паразитуючих структур» (УНІАН: І.БОГОСЛОВСЬКА заявляла, що А.ЯЦЕНКО нібито є засновником 119 комерційних підприємств, які «заробляють гроші навколо Тендерної палати»).

А.ЯЦЕНКО продемонстрував список організацій, які є членами Тендерної палати, наданий головою правління Тендерної палати України Володимиром ЛАБОЮ, і зазначив, що в ньому немає тих організацій, які називала І.БОГОСЛОВСЬКА.

Крім того, А.ЯЦЕНКО висловив здивування такою активною критикою представників Партії регіонів чинного порядку проведення держзакупівель. Він стверджує, що автори законопроекту про держзакупівлі є представниками парламентської коаліції – це нинішній міністр внутрішніх справ Василь ЦУШКО і лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді 5-го скликання Раїса БОГАТИРЬОВА (з серпня минулого року по липень цього року обіймала посаду президента Тендерної палати України). Причому представників БЮТ у керівництві ТПУ немає, зазначив А.ЯЦЕНКО.

«У мене запитання: навіщо регіоналам, вибачте за вислів, мочити свого власного лідера фракції, котра друга в списку? Я бачу дві причини: це неграмотність – плутають ту ж палату з якимись іншими організаціями, які крадуть гроші; друга – якось треба прикриватися, мабуть, вони щось знають те, чого не знаємо ми», - сказав А.ЯЦЕНКО.

На його думку, коаліції в парламенті ніщо не заважало змінити закон про держзакупівлі, якщо він їх не влаштовував. «Що їм заважало? Нічого не заважало», - сказав А.ЯЦЕНКО.