У Києві презентовано туристичний путівник “Мандри Україною. Золота підкова Черкащини”, у якому розповідається про 210 історичних місць Черкаської області.

Про це повідомив під час презентації книги в агентстві УНІАН голова Черкаської обласної держадміністрації Олександр ЧЕРЕВКО, який є одночасно редактором цього путівника.

За його словами, у путівнику йдеться, зокрема, про місця, пов’язані з розвитком козацтва на Черкащині, діяльністю гетьмана Богдана Хмельницького, життям Тараса Шевченка, а також про об’єкти археології. Він зазначив, що цей путівник передбачається презентувати і туристичним компаніям.

Відео дня

На прес-конференції керівник комунікаційної агенції “Варто”, яка видала цей путівник, Наталія СУСЛОВА повідомила, що книга вийшла накладом 4,5 тисячі екземплярів.

Вона зазначила, що на видавництво путівника необхідний був рік. За її словами, до проекту було задіяно близько 50 осіб, зокрема, дизайнерів, фотографів.

Як сказала Н.СУСЛОВА, розповіді про Черкащину – двомовні: українською та англійською мовами.

За словами Н.СУСЛОВОЇ, у путівнику основний акцент зроблено на фотографіях, оскільки “90% інформації - це фотографії”.

Вона повідомила, що ініціаторами видання книги “Мандри Україною. Золота підкова Черкащини” стали Черкаська облдержадміністрація та благодійний фонд “Золота підкова”.

За її словами, путівник готувався на кошти меценатів Черкащини - близько 15 великих підприємств області фінансували цей проект.

О.ЧЕРЕВКО заявив, що “жодної бюджетної гривні не витрачено на створення цієї книги, це гроші наших спонсорів”. За його словами, було зроблено 4 тисячі фотографій, і навіть для фотографування залучався вертоліт.

За словами О.ЧЕРЕВКА, путіник не лише продаватиметься, але й буде наданий як благодійний внесок бібліотекам і школам.

Він зазначив, що путівник є свого роду представленням результатів реалізації першого етапу Державної програми ”Золота підкова Черкащини”, яка була затверджена постановою уряду в травні 2006 року.

О.ЧЕРЕВКО висловив жаль з приводу того, що цього року уряд призупинив фінансування програми, оскільки із запланованих 71 млн. грн. надійшло лише 25 млн. грн.

За його словами, у рамках програми було, зокрема, відбудовано Церкву Іллі - усипальницю Богдана Хмельницького у Суботові, а також резиденцію гетьмана.