Голова президії Будівельної палати України, Почесний президент холдингової компанії «Київміськбуд» Володимир ПОЛЯЧЕНКО не виключає, що оцінювання пакета акцій «Київміськбуду» проводилося для виходу компанії на міжнародні ринки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Є версія, що оцінювання проводили для виходу на міжнародні ринки», - сказав він.

Відео дня

За словами В.ПОЛЯЧЕНКА, «Київміськбуд» може придбати тільки дуже багата людина і лише заради бренду. «У «Київміськбуду» 90 організацій, із них в 60 організаціях у «Київміськбуду» нуль акцій», - додав В.ПОЛЯЧЕНКО.

Відповідаючи на питання про можливий продаж компанії, він додав: «Київміськбуд» - це візитна картка кожного мера. Продавати «Київміськбуд - це продати найдорожче. Хоча все можливо. Купується тільки будівля, адже контрольного пакета акцій немає в жодній організації».

В.ПОЛЯЧЕНКО також зазначив, що серед можливих претендентів на придбання компанії називають російські компанії «Міракс груп», «Інтеко», а також «ахметовські структури».

Як повідомляв УНІАН, заступник Київського міського голови - секретар Київради Олесь ДОВГИЙ, коментуючи оголошений КМДА конкурс на визначення оцінювача пакета акцій «Київміськбуду», сказав: «Наскільки мені відомо, Київрада провела оцінювання всіх без винятку пакетів акцій, які належать територіальній громаді, тому що оцінювання має бути поставлено на баланс на сьогоднішній день. Останнє оцінювання проводилося енну кількість років тому і за цей час вартість цих пакетів збільшилася. Тому жодного бажання або причетності до будь-яких процесів приватизаційних в цьому немає».

Довідка УНІАН. Головне управління комунальної власності Києва оголосило конкурс з вибору оцінювача для проведення незалежного оцінювання вартості 80%-го пакета акцій (52 млн. 910 тис. 760 шт.) холдингової компанії «Київміськбуд». Про це повідомляється в оголошенні ГУ комунальної власності, опублікованому в газеті «Хрещатик» від 9 серпня.

До Наглядової ради ХК «Київміськбуд» входять: депутат Київради від блоку Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Денис КАМАРНИЦЬКИЙ, начальник Головного управління комунальної власності КМДА Анатолій ЧУБ і начальник юридичного управління ХК «Київміськбуд» Володимир БЯЛКОВСЬКИЙ.

Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належить Київській територіальній громаді та перебуває в управлінні Київської міськдержадміністрації.

До холдингу входить 38 акціонерних товариств, від 10 до 30% акцій яких належить компанії, 6 дочірніх підприємств, в яких "Київміськбуд" володіє 100% пакетом акцій, і 51 підприємство - на правах асоційованих членів.

Як прямий інвестор ХК «Київміськбуд» побудував в 2006 році 426 тис. кв. м житла. Всього як об`єднаний підрядник компанія минулого року побудувала 730 тис. кв. м житла. В цілому підприємствами холдингу було побудовано 9 тис. 700 квартир.

У 2007 році «Київміськбуд» планує збільшити обсяги будівництва житла на 15%.