Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор МАТЧУК звинувачує Кабінет міністрів у відмові виділити кошти для подолання наслідків стихійного лиха в області.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

В.МАТЧУК розповів, що за результатами стихійного лиха, що сталося на початку серпня, в області працювала експертна комісія Міністерства з надзвичайних ситуацій. За результатами її роботи було визначено, що сума збитків становить понад 8,3 млн. грн., а подію було визнано стихійним лихом регіонального рівня, що потребує втручання Кабміну. “У нас склалося враження, що Кабмін справді “повернувся обличчям до людей”, – зазначив губернатор області.

Відео дня

За словами В.МАТЧУКА, важко передати його здивування, коли 21 серпня МНС ухвалив інше рішення і змінив статус лиха з регіонального на місцевий. Відповідно, після цього було скасовано і рішення про виділення коштів з резервного фонду для подолання наслідків. Губернатор обурений таким розвитком подій, оскільки запевняє, що за час з 10 по 21 серпня “ніхто палець об палець не вдарив”, комісією МНС не проводилось жодних перевірок, а рішення було змінене без жодних обґрунтувань.

В МАТЧУК заявляє, що за цей час керівники міністерства і, зокрема, міністр Нестор ШУФРИЧ жодного разу не відвідали зону стихійного лиха в області, не спілкувалися з людьми. Він нагадує, що Н.ШУФРИЧ лише навідувався до сусідньої Волинської області, “туди, де можна було попіаритися, вилетіти на вертольоті, походити у куртці “Рятівник”, залучити центральні ЗМІ”. Губернатор вважає, що самі ці візити Н.ШУФРИЧА коштували не набагато дешевше, ніж обсяг необхідної допомоги для постраждалих мешканців Рівненської області.

В.МАТЧУК наголосив, що найбільше вражає “бездіяльність чиновників до людського нещастя”. За словами губернатора, тепер керівництво області має намір звертатися до підприємств, компаній, сільськогосподарських фірм області з проханням знайти кошти для компенсації людям, що постраждали від стихійного лиха.