Компанія «Фомальгаут-Полімін» інвестує 3,5 млн. євро в будівництво заводу з випуску сухих будівельних сумішей в Цюрупінську (Херсонська область).

Про це повідомив голова Ради директорів групи компаній «Фомальгаут» Сергій ЄРШОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, компанія придбала земельну ділянку в Цюрупінську площею 3 га, де передбачається будівництво трьох ліній з виробництва цементно-піщаних сумішей і однієї лінії з виробництва рідких сумішей.

Відео дня

Потужність першої черги нового заводу становитиме 50 тис. тонн на рік. Виробничі потужності лінії з виробництвя рідких будівельних сумішей становитимуть 2-3 тис. тонн на рік.

Компанія розглядає можливість виробництва на заводі готових клеїв, а також установлення комплексу з помелу цементу.

За словами директора департаменту з розвитку групи компаній «Фомальгаут» Олександра ЛІНЧЕНКА, в середині осені 2008 року планується відкрити логістичний центр, а на початку наступного року - почати будівництво заводу. Також компанія розглядає можливість використання порту, який розташований у 200 м від майданчика, для оптимізації логістики.

Введення заводу в експлуатацію заплановане на літо 2008 року. Термін окупності інвестицій розрахований на 4 роки.

На підприємстві буде встановлене устаткування з Німеччини, а також житомирського заводу «Будмаш», що входить в ГК «Фомальгаут».

Із запуском заводу компанія планує покрити південь України, збільшити частку на вітчизняному ринку сухих будівельних сумішей з 17% до 22% в грошовому вираженні, а також експортувати продукцію до Молдови.

За даними директора департаменту реалізації групи компаній «Фомальгаут» Сергія БУДНІКОВА, 90% продажів сухих будівельних сумішей компанії припадає на український ринок, а 10% експортується до Молдови, Казахстану, Узбекистану, Польщі, Литви, Латвії та Росії.

Довідка УНІАН. До групи компаній «Фомальгаут» (100% український капітал) входять компанія «Фомальгаут-Полімін» з двома заводами в Києві і одним в Червоному Лимані Донецької області (сухі будівельні суміші ТМ POLIMIN), виробник вапна загальнобудівельного призначення «Фомальгаут-Ковель», завод будівельної техніки «Будмаш» (Житомир), оптово-роздрібна торгівля будматеріалами «ФОМАЛЬГАУТ-Т» (мережа магазинів «Кельма»). У групі компаній працюють понад тисячу чоловік.

Загальна потужність двох заводів у Києві становить 16 тис. тонн на рік, у Червоному Лимані - 50 тис. тонн на рік.

У 2006 р. оборот групи компаній «Фомальгаут» становив 200 млн. грн. Оборот сухих будівельних сумішей у 2006 р. в грошовому еквіваленті зріс на 35%.