Представники Акціонерної судноплавної компанії “Укррічфлот” заявляють про спроби захоплення компанії колишнім керівництвом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник договірно-правової служби АСК “Укррічфлот”, помічник президента компанії з правових питань Олексій РЄЗНІКОВ на прес-конференції в агентстві УНІАН.

“Компанія потерпає від спроб колишнього президента компанії Павла ПІДЛІСНОГО повернути всіма шляхами, зокрема і незаконними, керівництво компанією собі”, - заявив О. РЄЗНІКОВ.

Відео дня

За його словами, позавчора стало відомо про “незаконну ухвалу Шевченківського суду в місті Києві від 29 серпня, якою П. ПІДЛІСНИЙ намагався поновити себе на посаді президента компанії і отримати рішення щодо заборони будь-яким державним органам втручатися у його діяльність на посаді президента компанії”.

Як повідомив О. РЄЗНІКОВ, колишній віце-президент АСК “Укррічфлот” Михайло АНТИПЕНКО подав позов до П. ПІДЛІСНОГО про усунення останнього від виконання функцій президента компанії в той час, коли П. ПІДЛІСНИЙ вже був усунений спостережною радою компанії. За результатом розгляду цього позову в судовій ухвалі, текст якої має в розпорядженні УНІАН, суддя Шевченківського районного суду напряму визначив вважати П. ПІДЛІСНОГО президентом компанії, надавши йому доступ до приміщень, печаток, штампів та документів компанії.

“При нашому зверненні до Шевченківського суду суддя розібрався, що даний позов взагалі не підлягає розгляду у судах загальної юрисдикції, оскільки з 1 січня цього року вступили в дію відповідні зміни до цивільно-процесуального та господарського процесуального кодексу, за якими корпоративні спори підлягають розгляду в господарських судах. Тому справа закрита, рішення скасовано, а позивачу роз‘яснено, що він повинен звернутися за відсутністю справи  до господарських судів”, - заявив О. РЄЗНІКОВ.

За даними ТОВ “Акціонер-Річфлот-реєстратор”, який здійснює ведення реєстру власників іменних цінних паперів емітенту АСК “Укррічфлот”, П.ПІДЛІСНИЙ є власником 5 простих іменних акцій, а М. АНТИПЕНКО – 18 акцій із майже 8 мільйонів акцій компанії. Номінальна вартість однієї акції – 0,35 грн. “Якихось законних важелів впливу на компанію ці особи не мають, але своїми незаконними діями вони намагаються розхитати ситуацію в компанії. На 12 жовтня призначені загальні збори акціонерів, які підтвердять повноваження нового керівництва”, - заявив О. РЄЗНІКОВ.

У зв‘язку з цим представники АСК “Укррічфлот” публічно звертаються до державних та правоохоронних органів, зокрема до Генеральної прокуратури України, до Служби безпеки України, до Міністерства внутрішніх справ з проханням “не шукати сенсації в “Укррічфлоті” у зв‘язку із зміною керівництва”.

“Компанія працює стабільно, кораблі компанії продовжують виконувати свої рейси, працівники компанії приходять на роботу і працюють, компанія не має жодних проблем у зв‘язку із зміною керівництва”, - повідомив голова спостережної ради АСК “Укррічфлот” Олег КОЛЯДЕНКО. За його словами, після зміни керівництва вивільнилось багато фінансових ресурсів, які дадуть змогу підвищити на 10-15% заробітну плату для більш ніж 8 тисяч працівників компанії.

Як повідомляв УНІАН, 18 серпня правління і 20 серпня спостережна рада «Укррічфлоту» призначили виконуючим обов`язки президента компанії Михайла ЧУБАЯ. М.ЧУБАЙ працює в «Укррічфлоті» з 1974 року. До призначення в.о. президента він обіймав посаду комерційного директора компанії.  Виконуючим обов`язки віце-президента компанії призначений Микола НАСЕНКОВ. За звільнення П. ПІДЛІСОВОГО і призначення М.ЧУБАЯ проголосували всі присутні за засіданні члени правління. Участі в засіданні правління не брали члени правління П.ПІДЛІСНИЙ і М.АНТИПЕНКО.

Довідка УНІАН. АСК «Укррічфлот» - національний перевізник, який здійснює більше половини всіх перевезень водним транспортом України між портами 40 країн світу.   «Укррічфлот» має близько 200 суден, 65 з яких використовуються для морських перевезень, 100 - для перевезень по Дунаю, 35 - по Дніпру. Вантажний флот компанії складається з сухогрузів.