Київська обласна рада має намір розглянути питання висловлення недовіри голові Київської обласної державної адміністрації Вірі УЛЬЯНЧЕНКО.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова фракції “Наша Україна” Київської обласної ради Вадим ЛИТВИН.

За його словами, сьогодні голова КОДА блокує засідання сесії, але він впевнений, що після виборів це питання буде розглянуто.

Відео дня

Причиною для порушення такого питання, за твердженням В.ЛИТВИНА та ще одного депутата облради Володимира ФЕДОСЄЄВА, є корупційні дії з боку Головного управління охорони здоров’я КОДА, які, на їх думку, покриваються керівництвом облдержадміністрації. На підтвердження своїх слів В.ФЕДОСЄЄВ продемонстрував журналістам висновки Головного контрольно-ревізійного управління в Київській області, де говориться, що за підсумками ревізії фінансово-господарської діяльності Головного управління охорони здоров’я КОДА, встановлено ряд порушень, в тому числі, порушення процедур при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, а також факти нецільового використання коштів місцевого бюджету .

Учасники прес-конференції наголошують, що “махінації керівництва управління призводять до загибелі людей”, оскільки не виділяються безплатні ліки, зокрема чорнобильцям, хворим на туберкульоз тощо.

В.ФЕДОСЄЄВ заявив, що на підставі висновків Головного контрольно-ревізійного управління він звертається до Генеральної прокуратури та Адміністративного суду з вимогою розслідувати факти, викладені у звіті, та притягнути до відповідальності керівника Головного управління охорони здоров’я КОДА.

Водночас, присутній на прес-конференції представник цього управління назвала недостовірною інформацію, викладену під час прес-конференції.