Почесний Президент Фестивалю – Президент України Віктор Ющенко.

  Співголови Опікунської ради Жерар Депардьє та Харес Юсіф (Hares Group)

  Фундатори: 

Відео дня

Міністерство культури та туризму України, Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України,Київська міська державна адміністрація,за підтримки Національної спілки кінематографістів,за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Конкурсна програма фестивалю складається з 3-х категорій:студентські фільми,перші професійні короткометражні фільми,перші професійні повнометражні ігрові фільми.

  Фільми конкурсної програми оцінюватимуться такими журі:

Головне журі: Мохсен Махмальбаф – видатний іранський режисер (Голова журі)

Гражина Арліцкайте (Литва) – директор Вільнюського кінофестивалю

Клаус Едер (ФРН) – генеральний секретар FIPRESCI (Світової федерації кінокритиків)

Фредерік Зіхлер (Франція) – президент компанії StudioCanal

Морітц де Хадельн (Швейцарія) – Засновник і директор (з 1969 по 1980рр.) фестивалю документального кіно у Ніоні, директор Кінофестивалю в Локарно (з 1972 по 1977рр.), директор Берлінського кінофестивалю (з 1980 по 2001рр.), та Венеціанського кінофестивалю (у 2002-2003рр.)

· Журі міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI, Журі міжнародної федерації кіноклубів FICC, Журі екуменічних організацій , Журі секції «Панорама українського  кіно 2006-2007», Глядацьке журі, взяти участь в роботі якого зможуть всі глядачі Фестивалю.

  Головне журі присуджуватиме такі призи:

· Гран-прі за кращий фільм всієї конкурсної програми – статуетка «Скіфський олень» та 10.000$ (спонсор Лото Забава);

· Приз за кращий повнометражний ігровий фільм 2500$ (спонсор призу – компанія Innova film);

· Приз за кращий короткометражний фільм 2500$ (послугами субтитрування від Laser Video Titres);

· Приз за кращий студентський фільм 2500$ (від Київської обласної державної адміністрації);

· Приз кращому молодому актору/актрисі 1000 Євро (спонсор Посольство Франції в Україні).

  На 37-му МКФ «Молодість» буде вручено почесний приз «За внесок в розвиток світового кіномистецтва». Лауреат призу «За внесок в розвиток українського кіно» буде визначений Фондом «Україна 3000», головою наглядової ради котрого є пані Катерина Ющенко. Спеціальним призом від «Дзеркала Тижня» буде нагороджено найкращий фільм програми «Панорама українського кіно». Фестивальним центром стане культурний центр «Кінотеатр Київ», де будуть проводитися всі конкурсні покази, робочі прес-конференції та більша частина позаконкурсних програм. Позаконкурсні програми демонструватимуться в кінотеатрах «Жовтень», «Кінопанорама», «Україна», «Баттерфляй-Ультрамарин», «Лінія Кіно - Аладін» та «Комод», а «Відлуння Молодості» пройде в Харкові, Одесі, Львові, Донецьку та Київській області.

 Урочисте відкриття відбудеться у Національному палаці «Україна» 20 жовтня. Фільмом відкриття стане голандсько-російсько-українська копродукція, новий фільм культового режисера Йоса Стеллінга «Душка», зйомки якого частково проходили в Києві із залученням українських учасників знімальної групи та українських акторів, а головну роль у фільмі виконав також киянин Сергій Маковецький. Фільм було висунуто від Голандії на здобуття Оскара-2008 за найкращий іноземний фільм

У конкурсній програмі повнометражних фільмів буде представлено 12 стрічок із різних країн світу, в тому числі вже підтверджено участь стрічок:

«Візит оркестру», реж. Еран Колірін (Ізраїль)

«Монотонність», реж. Юрис Поскус (Латвія)

«Лола», реж. Хав’єр Ребольйо (Іспанія)

«Екс-барабанщик», реж. Мортіер Коен (Бельгія)

«Швидкість породжує забуття», реж. Марсело Шапсес (Аргентина)

«Ваная», реж. Домалпаллі Райнеш (Індія)

«Цілий поїзд», реж. Флоріан Гааг (Німеччина)

і від України «Біля річки» - повнометражний дебют Єви Нейман

 У програмах короткометражних та студентських фільмів буде представлено в середньому по 25 стрічок. Від України підтверджено участь двох українських короткометражок: «Приблуда» Валерія Ямбурського і «На грані» Артема Сухарєва та студентської стрічки «Хто така Таня?» Віті Гурова.

  Позаконкурсна програма фестивалю включатиме наступні заходи:

· Панораму українського кіно 2006-2007,Нове російське кіно, Фестиваль фестивалів, Французьке кіно сьогодні, Німецький бульвар, Сучасне італійське кіно, Довгі ночі короткого метру (Німеччини, Італії, Голандії, Швеції, Фінляндії), Кіно з грецьким акцентом, Голанд Фільм представляє, Румунський феномен, Ретроспектива фільмів Мохсена Махмальбафа,  Ретроспектива фільмів Моріса Піала, Ретроспектива фільмів Андре Дельво, Ретроспектива фільмів Григорія Колтунова, Ретроспектива фільмів Ізабель Юппер,  Програма кіношколи Сема Шпігеля,  Програма Московського міжнародного кінофестивалю,  Тедді та його друзі, Вечір пам’яті Даніеля Шміда,  Вечір пам’яті Мартіна Слівки, Вечір пам’яті Інгмара Бергмана, До 75-річчя А.Тарковського: «Пристрасті за Андрієм» (авторська версія), До 25-річчя від смерті Р.В.Фассбіндера: «Берлін, Александрплатц» (авторська версія), Вечір присвячений ювілею Ади Роговцевої, Вечір присвячений ювілею Вадима Храпачова,  Українська прем’єра фільму Александра Сокурова «Александра», Презентація книжок «Олександр Довженко: загибель богів» Сергія Тримбача, та «Андрій Тарковський, в об’єктиві Олександра Антипенка» Олександра Антипенка та інші спеціальні програми та події

   Особливою подією стане і оновлений сайт Фестивалю. Вже знайомий портал www.molodist.com з 15 вересня постане у новому вигляді і обіцяє бути насправді революційним. На сайті будуть, зокрема, реалізовані функції онлайн-реєстрації преси, гостей та учасників Фестивалю.Молодість відтепер претендує на лідерство не лише в кіно- а й в інтернет-просторі!

  З 24 по 27 жовтня МКФ «Молодість» та компанія «Кінофорум України» втретє проводитимуть Міжнародний кіноринок «Молодість».У рамках Фестивалю працюватиме Київська майстерня талантів із майстер-класами провідних світових кіномитців спеціально для молодих українських кінематографістів.  Вперше запланований конкурсний відбір кінопроектів, так званий Пітчінг, для реалізації потенціалу молодих кінематографістів України із залученням провідних продюсерів з різних країн світу.

 УМОВИ АКРЕДИТАЦІЇ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРЕСИ

Підставою для акредитації є заява з редакції та заповнена анкета.

Заяви на акредитацію мають бути подані до прес-служби МКФ «Молодість» виключно на бланку мас-медіа за підписом головного редактора та з офіційною печаткою, а також з кольоровим фото журналіста в електронному вигляді. Акредитаційну анкету можна отримати у прес-службі (телефон/факс: +380442355832, електронна пошта: press@molodist.com) або роздрукувати з нашого сайту (www.molodist.com). Заповнену анкету також можна надіслати до прес-служби Фестивалю електронною поштою або факсом. Для засобів масової інформації, які були акредитовані на МКФ «Молодість» минулого року та надали звітні матеріали вчасно, акредитація на цьогорічний Фестиваль є безкоштовною в рамках встановлених квот.

Квоти:

· Для щоденних видань - дві особи;

· Для щотижневих видань - одна особа;

· Для щомісячних видань - одна особа;

· Для радіокомпаній - одна особа;

· Для телекомпаній - три особи;

  Кожен засіб масової інформації може акредитувати лише одного журналіста понад встановлених квот і має сплатити за додаткову акредитацію 150 грн.  Якщо журналіст, або засіб масової інформації був акредитований на МКФ «Молодість» минулого року, обов`язковим є надання прес-службі звітних матеріалів, що висвітлюють роботу Фестивалю. Інтерв’ю, в яких не йдеться безпосередньо про кінофестиваль, не зараховуються як звіт журналіста про роботу на фестивалі. Якщо надані матеріали від ЗМІ висвітлюють тільки урочисте відкриття та закриття МКФ «Молодість», дирекція фестивалю залишає за собою право не акредитовувати цей ЗМІ, а за можливістю надати запрошення на Церемонії. Фотокореспондент зобов`язаний надати прес-службі Фестивалю від 5 до 10 фотографій, як звіт про свою роботу. Надані фотографії у майбутньому можуть бути використані фестивалем у промо-цілях виключно за згодою автора матеріалу. Кожен факт використання буде узгоджуватись фестивалем окремо.Якщо засіб масової інформації подає заяву на акредитацію вперше, він має надати анонсні матеріали. Надання заяви та анкети від ЗМІ не гарантує отримання акредитації. Рішення про акредитацію приймається  Дирекцією Фестивалю і є остаточним.

  ОСТАТОЧНИЙ ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК НА АКРЕДИТАЦІЮ 1-ше ЖОВТНЯ

  НАСТУПНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 4-го ЖОВТНЯ