Колишній заступник голови СБУ Володимир САЦЮК наступного тижня має намір оскаржити у Верховному Суді України постанову Апеляційного суду м. Києва, який залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо відмови у задоволенні позову до Президента України Віктора ЮЩЕНКА про захист честі, гідності, ділової репутації.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН журналістам повідомив адвокат В.САЮЦКА Володимир ПЕТРУНЕНКО.

За словами адвоката, він сподівається, що наступного тижня отримає текст ухвали Шевченківського районного суду, після чого подасть касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду до ВСУ.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів, В.ПЕТРУНЕНКО в черговий раз наголосив, що орган слідства (ГПУ – УНІАН) «до В.САЦЮКА не має жодних правових претензій у справі про отруєння В.ЮЩЕНКА». При цьому адвокат нагадав, що його клієнта вже допитували у 2004-2005 роках як свідка у справі.

Крім того, В.ПЕТРУНЕНКО, коментуючи рішення суддівських органів, озвучив думку В.САЦЮКА, який переконаний в тому, що обидва суди відмовили в задоволенні його позову через те, що на них відбувається вплив з боку «влади і політикуму». При цьому адвокат висловив сподівання, що ВСУ «є незалежним, і буде неухильним у дотриманні закону та задовольнить касаційну скаргу В.САЦЮКА і скасує зазначені судові рішення».

Разом із тим, відповідаючи на одне із запитань, яке стосувалося місця знаходження В.САЦЮКА, адвокат зазначив: «я не можу точно про це сказати, за станом здоров’я він точно знаходиться не в Києві”.

Як повідомляв УНІАН, під час президентської виборчої кампанії восени 2004 року В.ЮЩЕНКО був отруєний діоксином. Розслідування кримінальної справи про його отруєння досі не завершене.

20 грудня 2006 р. В.ЮЩЕНКО заявив, що був отруєний на дачі колишнього заступника голови СБУ В.САЦЮКА.

У свою чергу, В.САЦЮК у квітні цього року подав цивільний позов до Президента України В.ЮЩЕНКА з вимогою спростувати інформацію про те, що отруєння нинішнього глави держави відбулось у нього на дачі.

У червні Шевченківський районний суд міста Києва не задовольнив вищезазначений позов В.САЦЮКА.

31 серпня Апеляційний суд Києва не задовольнив скаргу колишнього заступника голови СБУ Володимира САЦЮКА на рішення Шевченківського райсуду столиці у справі про отруєння Президента України В.ЮЩЕНКА.