13-15 вересня в Сумській області на базі SPA-курорту «Буймерівка» (с. Буймерівка, Охтирський район) пройде III Міжнародний інвестиційний форум «Інвестиції. Партнерство. Розвиток».

Про це повідомив голова Сумської обласної державної адміністрації Павло КАЧУР сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, метою форуму є формування позитивного іміджу Сумської області, залучення іноземних і внутрішніх інвестицій у регіональну економіку.

Відео дня

Як зазначив П.КАЧУР, на форумі буде презентовано 73 проекти загальною вартістю близько 2 млрд. дол., серед яких як мегапроекти з державною підтримкою, так і проекти у вигляді конкретних бізнес-планів, орієнтовані на середній і малий бізнес.

На форум запрошено близько 250 представників зарубіжних компаній.

Серед проектів, які будуть презентовані на форумі, сумський губернатор виділив будівництво логістичних центрів на трасі Київ-Москва, реконструкцію аеропорту «Суми», який в перспективі планується зробити пасажирсько-транспортним з будівництвом відповідної інфраструктури, будівництво мережі торгових центрів, проект оздоровчого комплексу в Лебедині, проект з освітлення Сум, а також створення тваринницьких комплексів з виробництва молока і м`яса.

За словами заступника голови Сумської ОДА Олександра ЦУПРА, на форумі буде представлена стратегічна програма розвитку Сумської області.

В рамках форуму також відбудеться IV Міжнародна виставка «Слобожанській міст - 2007», де компанії зможуть представити власну продукцію, а міста і райони області презентують туристичну привабливість.

Крім того, в рамках культурної програми на території історико-архітектурного пам`ятника «Круглий двір» (м. Тростянець) відбудеться концерт симфонічної музики, а також проведено туристичний тур по Сумській області.

Організаторами заходу виступлять Сумська облдержадміністрація і Сумська торговельно-промислова палата за підтримки Інвестиційного фонду «Horizon Capital», Українського центру сприяння іноземному інвестуванню «InvestUkraine», Міжнародного комерційного банку, КБ «ПриватБанк».

Інформаційними партнерами форуму стануть інформаційне агентство УНІАН, інформаційно-аналітичний центр «Держзовнішформ», міжнародний діловий журнал «Image.ua».