Партія Зелених України розпочинає всеукраїнську акцію «Полювання на потяг смерті». На прес-конференції, яка відбудеться 3 вересня 2007 року, будуть озвучені дані про перевезення небезпечних вантажів територією країни. Україна як транзитна держава є учасником угоди з Росією та Болгарією, –  документ був ратифікований Верховною Радою в ті часи, коли там не було Зелених. В результаті залізничними дорогами України регулярно провозяться ешелони з паливом для АЕС країн Центральної Європи з Росії та відпрацьованим ядерним паливом в протилежному напрямку. Зелені вимагають негайно зупинити цю угоду – до з’ясування відповідальних посадовців за небезпечні транзити.

Кожного дня сотням тисяч українцям загрожує небезпека стати жертвами техногенної катастрофи та пережити «другий Чорнобиль». Партія Зелених України вважає ситуацію з небезпечними об’єктами в Україні критичною, якщо не змінити ситуацію – Україна опиниться в зоні суцільного екологічного лиха.

Останні події в Україні засвідчили про небезпеку, яку становлять вантажі з токсичними речовинами. Тому ПЗУ закликає громадськість приєднатися до акції всеукраїнського масштабу та вберегти себе від чергової трагедії. У прес-конференції братимуть участь Голова Одеської обласної організації Партії Зелених України, голова наглядової ради Української Стівідорної компанії Юрій Крук та академік Міжнародної кадрової академії при ЮНЕСКО та Раді Європи, доктор економічних наук Валерій Осипов.

Відео дня

Початок прес-конференції о 12.00

Адреса: м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 11

Акредитація за телефонами:

8 044 279 63 17

8 067 500 90 75