Компанія DiaWest обладнала для школи села Пиї Миронівського району Київської області комп’ютерний клас і закликає бізнесменів приєднатися до започаткованої акції “Допоможи своїй школі”.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив голова правління Акціонерного товариства “DiaWest – Комп’ютерний світ” Анатолій БАЛЮК.

“Особисто я задумався над тим, що я можу допомогти своїй школі тоді, коли мій хороший знайомий, бізнесмен, що очолює у Львові комп’ютерну компанію, розповів, що він в свою школу поставив комп’ютерний клас”, - розповів А.БАЛЮК і зазначив, що після цього вирішив також в своєму селі, в школі, в якій навчався - це Миронівський район, село Пиї (маже 100 км від Києва, 40 км від райцентру) - обладнати комп’ютерний клас.

Відео дня

За його словами, на той час школа вже мала 4 комп’ютери, але вони не були підключені до Інтернету і тому не використовувались на повну потужність. Коштами компанії було встановлено 7 комп’ютерів з сучасними моніторами. “Для дітей важливо, щоб була якісна картинка, щоб вони не втрачали зір, працюючи за комп’ютерами. А якраз цифровий вхід дозволяє без додаткових перетворень отримувати дуже якісний сигнал”, - пояснив А.БАЛЮК.

За його словами, в класі поставили два багатофункціональні пристрої, - один лазерний, на якому можна буде друкувати чорно-білі матеріали і один струменевий, який дасть змогу друкувати кольорові картинки, фотографії тощо. У класі також встановили проектор і екран, на який з комп’ютера вчителя можна виводити зображення, щоб його міг бачити весь клас. В комплекті також є цифровий фотоапарат.

Як зазначив А.БАЛЮК, оскільки село розташоване дуже далеко від райцентру, то звичайний Інтернет провести туди було неможливо. Тому компанія поставила супутникову станцію Інтернет що наразі забезпечує безлімітний доступ до всесвітньої мережі в будь-який час.

Директор школи у селі Пиї Тетяна БАЖАН впевнена, цей благодійний внесок – великий поштовх для поліпшення якості навчання молодого покоління.