Міністр економіки України, кандидат у народні депутати від Партії регіони Анатолій КІНАХ виступає проти зміни Конституції.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи ініціативу Президента України Віктора ЮЩЕНКА щодо створення Конституційної асамблеї і схвалення Конституції на всеукраїнському референдумі.

А.КІНАХ підкреслив, що виступає “категорично проти, щоб Конституція змінювалася під поточну кон’юнктуру чи під якусь особистість, незалежно від прізвища”.

Відео дня

А.КІНАХ висловив стурбованість з приводу “несистемним хаотичним введення в дію нових положень Конституції України в рамках конституційної реформи”. В той же час він зазначив, що необхідно вдосконалювати Основний Закону, “але все це можна зробити не відміною того, що вже відбулося, а дуже копіткою роботою над удосконаленням змісту Конституції України”.

А.КІНАХ наголосив, що сам формат підготовки і прийняття нових положень Конституції України “повинен відповідати конституційним вимогам”. За його словами, “треба шукати баланс компромісів” між різними політичними силами.