У Києві презентовано передвиборну програму Українського народного блоку.

На прес-конференції в агентстві УНІАН програму представили перший номер списку, голова політичної партії „Україна Соборна” Тетяна ЯХЕЄВА, голова Всеукраїнської Чорнобильської народної партії „За добробут та соціальний захист народу” Михайло УМАНЕЦЬ, народний депутат III IV скликань Володимир ЧЕРНЯК, голова Товариства охорони природи Василь ШЕВЧУК, заслужений юрист України Микола БАРАНЮК.

За словами Т.ЯХЕЄВОЇ, до виборчої кампанії блок існував у статусі громадсько-політичного блоку, суб’єктами якого стали близько 60 громадських організацій. Зараз представники цих організацій є кандидатами в народні депутати.

Відео дня

УНБ стоїть на засадах україноцентризму і сповідує такі цінності як державність і соборність України. Члени блоку переконані, що реальна соборність нації – це об’єднання у єдиному культурному просторі як усіх громадян України, так і всіх українців, які проживають за її межами.

Також члени УНБ визначають пріоритет духовного розвитку нації та суспільства, заснованого на моралі, етиці, гуманізмі, поважному ставленні до навколишнього світу та природи.

Головною метою своєї політичної діяльності Український народний блок визначає досягнення національної єдності та сталий розвиток людини. Основним засобом досягнення визначеної мети є Стратегія національного розвитку країни, в основі якої лежить консенсусна Стратегія переходу України до сталого розвитку, яка розроблена блоком і яка лежить в основі виборчої програми.

УНБ виступає за президентсько-парламентську модель держави, за обмеження термінів перебування на виборних посадах, за департизацію і професіоналізацію виконавчої влади.

Серед економічних і соціальних завдань – мінімальні зарплати і пенсії не нижче 1000 грн., реалізація Чорнобильської житлової програми, пільги жителям 30-кілометрової зони навколо діючих АЕС, соціальний захист і підтримка життєдіяльності інвалідів, повна виплата чорнобильських пенсій та інших доплат, збільшення видатків на розвиток культури до 5%, охорони здоров’я – 6%, освіти – 10%.