Голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК заявляє про переслідування членів “Свободи”, яке набрало системного характеру.

Про це О.ТЯГНИБОК повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

“Події, які відбулися останніми днями, демонструють абсолютно чітко, що є системна боротьба проти ВО “Свобода”, ідуть системні провокації, системні залякування, фальсифікації з однією метою - очорнити наше об’єднання”, - сказав він.

Відео дня

На переконання О.ТЯГНИБОКА, “переслідування ВО “Свобода” вигідне представникам трьох кольорових мегаблоків – Партії регіонів, БЮТ і “Нашій Україні”, оскільки вони не зацікавлені в існуванні ВО “Свобода”, яке може перешкодити створенню широкої коаліції”.

За його словами, 28 серпня на приміщення офісу організації “Зелена планета”, де знаходиться представництво ВО “Свобода” в м. Києві, здійснили напад невідомі особи, яких підтримували представники “Беркуту”. У Олександра БАШУКА, який є кандидатом у народні депутати від ВО “Свобода” і представником об’єднання в ЦВК, було вилучено системний блок комп’ютера з важливою виборчою інформацією, яка стосується діяльності О.БАШУКА в ЦВК. При вилученні системного блоку самого О.БАШУКА на робоче місце не допустили представники спецпідрозділу “ Беркут”, силоміць виштовхавши його з приміщення виборчого штабу, повідомив О.ТЯГНИБОК.

При цьому він додав, що нападники відмовились пред’явити будь-які документи, що надають право на обшук.

“Ми цей акт пов’язуємо з тиском на членів “Свободи”, зокрема, цей офіс належить шостому номеру в списку об’єднання “Свобода”, відомому фітотерапевту Наталі ЗУБИЦЬКІЙ”,- сказав О.ТЯГНИБОК.

Лідер “Свободи” також повідомив, що 27 серпня заступнику голови Долинської районної державної адміністрації з питань промисловості Ярославу КОБРИНУ було повідомлено про його звільнення із займаної посади через політичні переконання. 25 серпня Я.КОБРИН як голова Долинської районної організації ВО “Свобода” організував та приймав участь у зустрічі О.ТЯГНИБОКА та депутата Івано-Франківської обласної ради, заступника голови ВО “Свобода” Олександра СИЧА з місцевими жителями. Того ж дня зранку голова Долинської районної державної адміністрації, член “Нашої України” Василь ІВАНИШИН попередив Я.КОБРИНА, що той буде звільнений з посади заступника голови райдержадміністрації за членство у ВО “Свобода”.

Окрім того, заступник голови ВО “Свобода” Олег ПАНЬКЕВИЧ повідомив на прес-конференції про незаконне звільнення його з посади голови Бродівської райдержадміністрації Львівської області. За словами О.ПАНЬКЕВИЧА, до сьогодні затягується судовий розгляд його позову до Президента України. “Суд знаходить найрізноманітніші причини для того, щоб продовжити на наступний раз розгляд цієї справи”, - сказав він, додавши, що, на його переконання, на суд чиниться тиск.