Власники ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобицький НПЗ, Львівська обл.), афільовані з групою “Пріват”, мають намір до 2011 року вкласти в модернізацію Дрогобицького нафтопереробного заводу 700 млн. дол.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Петро ОЛІЙНИК, з посиланням на відповідний меморандум, підписаний між Львівською ОДА і виконавчою дирекцією НПК «Галичина» в березні ц.р.

За його словами, дані кошти будуть направлені на низку заходів щодо збільшення глибини переробки нафти на Дрогобицькому НПЗ і доведення виходу світлих нафтопродуктів до 92%.

Відео дня

«В першу чергу, дані кошти будуть направлені на модернізацію НПК «Галичина» - збільшення глибини переробки і поліпшення виходу світлих нафтопродуктів», - сказав він.

П.ОЛІЙНИК зазначив, що вже цього року на модернізацію НПЗ буде направлено близько 30 млн. дол., а в наступному планується направити 170 млн. дол.

Як повідомляв УНІАН, в 2006 році НПК "Галичина" скоротив переробку нафти на 22,4% порівняно з 2005 роком, до 823 тис. тонн.

Довідка УНІАН. ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобицький НПЗ, Львівська обл.) має проектну потужність з переробки 4,3 млн. тонн сирої нафти на рік.

У травні ц.р. компанії Glos Trading Limited (Беліз) і Мelchett Invest Limited (Співдружність Багамських островів) придбали, відповідно, 22,9707% і 23,0855% акцій НПК «Галичина»

До цього 25% акцій НПК «Галичина» належали державі, близько 72% акцій контролювали компанії, близькі до групи "Пріват".