Проти Всеукраїнського об’єднання “Свобода” розпочалися політичні провокації та репресії. Про це заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН лідер цієї політичної сили Олег ТЯГНИБОК.

Він повідомив, що 19 серпня в Одесі “були незаконно затримані і жорстоко побиті агітатори від ВО “Свобода”, у тому числі кандидат у народні депутати від цього об’єднання Георгій СОДОЛЬ та активіст цієї політичної сили Олексій БЕТЕНЯ”.

О.ТЯГНИБОК зазначає, що під час затримання представники Шевченківського відділу Приморського району УМВС у місті Одеса “у відповідь на пред’явлене посвідчення кандидата у народні депутати України перейшли на брудну лайку і жорстоко побили затриманих”. Він наголосив, що їх утримували 10 годин, і “особливу ненависть викликала партійна приналежність затриманих і те, що вони спілкувалися українською мовою”.

Відео дня

О.ТЯГНИБОК зазначив, що є висновок з травмпункту міської клінічної лікарні №3 м. Одеси , де вказується, що в Г.СОДОЛЯ “забій волосяної частини голови, забій правої половини спини в проекції сьомого ребра по лінії лопатки, забій нижньої третини лівого стегна, струс головного мозку легкого ступеня”.

Лідер ВО “Свобода” повідомив, що направлено звернення до прокуратури Одеської області з приводу того, щоб вона розібралася в ситуації. О.ТЯГНИБОК заявляє, що якщо не буде результату, то вони звернуться до Генеральної прокуратури України і готові “проводити акції громадської непокори”.

Він також зазначив, що “20 серпня у Львові відбулася певна сутичка з міліцією”, а вже сьогодні у Луцьку “були незаконно затримані агітатори від ВО”Свобода”, від яких міліція вимагала посвідчення агітатора і незаконно перешкоджала здійсненню агітації”.

О.ТЯГНИБОК вважає, що “міліція цілеспрямовано працює проти агітаторів ВО “Свобода”. За його словами, ситуація в Україна “на сьогоднішній день не є кращою за ту, котра була за часів КУЧМИ”. “Розповіді влади про великий поступ у демократії, вільному виборі, в чесних виборах – це все просто фальш і брехня”.