Виборчий блок "Український регіональний актив" у разі проходження до Верховної Ради України готовий ввійти в коаліцію з блоком “Наша Україна-Народна самооборона” та Партією регіонів, якщо це відбуватиметься на засадах, які підтримує блок “УРА”.

Про це заявила на прес-конференції в агентстві УНІАН лідер блоку, голова Народно-демократичної партії Людмила СУПРУН.

Зокрема, за її словами, йдеться про тісну співпрацю з військовими блоками, але, водночас, відмову від вступу до них, “оскільки це на сьогодні роз’єднує Україну”. Л.СУПРУН також вважає, що об’єднання можливе за умови підтримки принципів щодо передачі повноважень до місцевих органів влади, зняття енергетичної залежності України.

Відео дня

Водночас, присутній на прес-конференції голова Республіканської християнської партії – учасниці блоку Микола ПОРОВСЬКИЙ висловив думку, що блок “УРА” в парламенті не повинен об’єднуватися ні з ким у коаліцію, а ситуативно голосувати, виходячи зі своїх принципів та програмних засад.

На думку лідера виборчого блоку "Український регіональний актив", сьогоднішнє роз’єднання політичних сил штучне, оскільки “йде боротьба за президентське крісло”. “Кожен із лідерів, хто йде сьогодні на вибори – і Партії регіонів , і БЮТ - намагаються відокремитися від інших тільки для того, щоб потім стати кандидатом на посаду Президента України”, - зазначила Л.СУПРУН, наголосивши при цьому, що “треба сьогодні не посади ділити, а треба думати чим займатися”. Л.СУПРУН також зауважила, що, якщо не буде “при владі Партії регіонів і “Нашої України”, то економіка України зупиниться, а якщо не буде при владі БЮТ, то нічого не відбудеться, тоді буде ефективна нормальна опозиція”.

Л.СУПРУН також заявила, що блок виступає за створення двопалатного парламенту. За її словами, це дозволить зменшити заполітизованість Верховної Ради України. “У разі розпуску однієї палати, інша зможе працювати, і тоді вся ця ситуація менше впливатиме на економічну ситуацію в країні”, - вважає лідер блоку “УРА”.

За словами Л.СУПРУН, очолюваний нею блок планує отримати ті голоси, що були розсіяні між правоцентристськими силами на минулих парламентських виборах. Вона нагадала, що на виборах 2006 року 25% виборців віддали свої голоси маленьким партіям. “Саме на ці голоси виборців претендує блок “УРА”, - зазначила Л.СУПРУН.

Л.СУПРУН повідомила, що до першої п’ятірки блоку ввійшли, крім неї як лідера блоку, депутат Верховної Ради АРК Сергій КУНІЦИН, посол України в Росії Олег ДЬОМІН, лідер Асоціації місцевих громад “Довіра” Сергій ТАТУСЯК та голова громадської організації "Екологічна ліга" Тетяна ТИМОЧКО.

Як повідомляв УНІАН, 12 серпня було створено виборчий блок "Український регіональний актив" за участю Народно-демократичної партії, Демократичної партії та Республіканської християнської партії.