Такі дані оприлюднив Консорціум «Менеджмент консалтинг груп» на презентації результатів соціологічного дослідження «Українська залізниця очима людей».

Понад 35% перевізників влаштовують існуючі тарифи на перевезення вантажів, більше 80% клієнтів позитивно оцінюють якість перевезень і майже 70% вантажоперевізників задоволені безпекою руху і вантажу. Дослідження проводилося в червні шляхом анкетування. Опитали 392 респондента серед вантажоперевізників на всіх залізницях України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 5%.

«Результати дослідження здивували нас самих, - каже керівник аналітичної групи КК «МКГ» Дмитро Підтуркін, - більше половини респондентів довіряють «УЗ». Це дослідження ми провели для того, щоб визначити образ «Укрзалізниці» як образ потенційного партнера для іноземних перевізників. Іноземний приватний капітал має прийти на наш ринок після реформування галузі. Для західних компаній надзвичайно важливо знати, як суспільство сприймає діяльність організації. Ми сподіваємося, що зібрана інформація та зроблені висновки допоможуть керівництву «УЗ» вибрати напрямок реформування галузі, який зможе задовольнити потреби споживачів її послуг».

Відео дня

Для грунтовнішого аналізу діяльності «УЗ» КК «МКГ» провів опитування  і серед пасажирів. Портрет середньостатистичного пасажира «УЗ» - це молода активна людина віком 20-29 років, середнього достатку, що подорожує за діловими цілями кілька разів на рік. Як показали результати більше 60% респондентів позитивно оцінюють роботу галузі, задоволені розкладом і безпекою руху поїздів. Було опитано 600 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 4%.

«Большість опитаних проблеми та недоліки «УЗ» пов’язують із загальними  проблемами нашої економіки. Надійність і стабильність «УЗ» ототожнюють із надійністю та стабільністю країни в цілому», - коментує результати опитування Дмитро Підтуркін.