Комітет виборців України рекомендує партіям розмістити повні біографії кандидатів у народні депутати та інформацію про їхні доходи у партійних виданнях та на партійних Інтернет-ресурсах для загального доступу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління КВУ Ігор ПОПОВ, аналізуючи підсумки спостереження Комітету за початком виборчої кампанії.

За його словами, відповідно до отриманих КВУ даних, висування кандидатів політичними силами проходить вільно та відкрито, ніяких перешкод у проведенні з’їздів зафіксовано не було, однак процедура обговорення та внесення кандидатів до списків відбувається недостатньо демократично, члени партій і виборці мають недостатню інформацію про тих, кого пропонується включити до виборчих списків.

Відео дня

Крім того, КВУ висловлює занепокоєння тим, що агітаційна кампанія триває навіть у час, коли офіційна виборча агітація заборонена, а посадові особи беруть в ній участь в робочий час.

Разом з тим КВУ вважає неприпустимим початок БЮТ кампанії з підготовки референдуму щодо змін до Конституції, оскільки в даних правових умовах проведення всіх процедур для підготовки референдуму до 30 вересня 2007 року є неможливим.