Всеукраїнська партія трудящих самостійно братиме участь у дострокових парламентських виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив лідер партії, голова Національного форуму профспілок України Мирослав ЯКІБЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Вперше за всю історію України профспілки об’єднані в єдину партію – Всеукраїнську партію трудящих. Профспілки йдуть на вибори”, - наголосив М.ЯКІБЧУК.

Відео дня

Він повідомив, що профспілковий рух, який об’єднує більше 10 млн. громадян України, щоденно вирішує важливі питання людей праці – рівень зарплат, соціальне забезпечення, якісна й доступна медицина.

“Тепер профспілки мають своє політичне крило – Всеукраїнську партію трудящих”, - наголосив він.

М.ЯКІБЧУК підкреслив, що в основі програмної діяльності партії лежить 5 кроків:

- прийняття Трудового кодексу, що дозволить уникнути незаконних звільнень;

- прийняття закону “Про соціальний діалог”, що дозволить чітко закріпити права і соціальні гарантії людини найманої праці;

- прийняття закону “Про оплату праці”, що дозволить суттєво підвищити зарплату, зробити її співставною по всіх галузях народного господарства;

- прийняття закону ”Про медичне страхування”, що забезпечить вільний доступ громадян України до якісного медичного обслуговування;

- прийняття доповнень до закону “Про пенсійне забезпечення”, що дозволить гарантувати гідну пенсію громадянам України, в т.ч. „заробітчанам” та приватним підприємцям.

Він повідомив, що повністю Програма буде оприлюднена 14 серпня на партійному з’їзді. Також на з’їзді будуть висунуті кандидати у народні депутати від партії.

Крім того, М.ЯКІБЧУК повідомив, що ідеологією Всеукраїнської партії трудящих є лейборизм, який став основою соціальної моралі та добробуту низки європейських країн та Канади. За його словами, ця ідеологія зуміла примирити прихильників соціалізму та капіталізму, запропонувавши шлях соціального партнерства між роботодавцями та найманими працівниками.

“Саме завдяки цій ідеології в Україні можна примирити олігархів та популістів – два табори, навколо яких точиться основна політична боротьба – й побудувати сильну справедливу державу”, - переконаний М.ЯКІБЧУК. Він закликав долучитися до партії всі профспілкові рухи, адже „нас єднає одна мета – захистити інтереси людей праці”.

М.ЯКІБЧУК переконаний, що питання НАТО, двопалатного парламенту чи протиракетної оборони десь у Чехії – вторинні для людей праці.

“Наша задача – зробити чіткими і прозорими стосунки між роботодавцями і людьми праці. А саме: впровадити систему трудових контрактів та соціальних гарантій з боку держави та роботодавця для тих, хто працює та тих, хто заслужив своєю працею достойну пенсію”, - заявив він.

Він висловив переконання, що Всеукраїнська партія трудящих набере на виборах більше 3% та буде представлена у ВР. При цьому він запевнив, що партія залишатиметься в опозиції до того моменту, поки у неї не буде більшості у парламенті.