Девелоперська компанія «ТКС» залучила 39,6 млн. доларів від приватного розміщення серед іноземних інвесторів 22% пакета своїх акцій. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН директор департаменту інвестиційно-банківських послуг організатора розміщення - інвестиційного банку Concorde Capital Олександр ОМЕЛЬЧУК.

 

За його інформацією, в результаті розміщення капіталізація компанії зросла до 180 млн. доларів. Розміщення відбулося шляхом створення холдингової компанії Waymore Holdings (Кіпр), яка випустила депозитарні розписки загальною кількістю 1,98 млн. шт. Розписки були розміщені серед 30 іноземних інвесторів, здебільшого - глобальних західноєвропейських інвестиційних фондів.

Відео дня

Як зазначив О.ОМЕЛЬЧУК, у процесі розміщення попит на акції компанії майже вдвічі перевищив пропозицію, чому сприяло професійність менеджменту компанії, структурованість і корпоративна культура компанії.

Як повідомив присутній на прес-конференції генеральний директор холдингу «ТКС» Іван ТОРСЬКИЙ, одержані від розміщення кошти будуть направлені на розвиток перспективних проектів, зокрема комерційної нерухомості. За його інформацією, до 2009 року планується виконати проекти з комерційної нерухомості на 200 тис. кв. м, а також 100 кв. м житлової нерухомості.

За словами І.ТОРСЬКОГО, для фінансування своїх проектів компанія планує вийти в 2008 році на ринки внутрішніх і зовнішніх запозичень.

За оцінкою гендиректора “ТКС», компанія планує залучити наступного року 50 млн. доларів на внутрішньому ринку запозичень і приблизно стільки ж на зовнішньому.

І.ТОРСЬКИЙ також повідомив, що в планах компанії вихід на IPO орієнтування наприкінці 2009 року шляхом розміщення 15–20% своїх акцій. При виході на IPO капіталізація компанії має скласти близько 700 млн. доларів.

Довідка УНІАН. Основними сферами діяльності холдингу «ТКС» (м. Трускавець), заснованого в 1998 році, є будівництво і девелопмент комерційної і житлової нерухомості. Проектний портфель компанії налічує 14 проектів загальною площею 156 тис. кв. м, розміщених на 94,3 га. Об`єкти холдингу розташовані в таких містах, як Львів, Трускавець, Дрогобич, Борислав і Нововолинськ.

Інвестиційний банк Concorde Capital надає повний спектр інвестиційно-банківських послуг в Україні, а також на фінансових ринках Росії і країн СНД. У 2007 році за результатами панєвропейського дослідження Thomson Extel Survey Concorde Capital визнано кращим в Україні в номінації «Аналітика на ринку акцій».