Тривідсотковий виборчий бар’єр подолали б тільки чотири політичні сили, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, оприлюднені сьогодні під час прес-конференції в УНІАН виконавчим директором всеукраїнської громадської організації “Моніторинговий центр” Русланом ТКАЧОМ.

За даними дослідження, до Верховної Ради нового скликання потрапили б Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок “Наша Україна –Народна самооборона” та Комуністична парті України.

Відео дня

Згідно з результатами, за Партію регіонів свої голоси готові віддати 29,6% опитаних, за БЮТ – 26%, за блок “Наша Україна - Народна самооборона” - 11,9% та за КПУ – 3,3% респондентів.

За межею тривідсоткового бар’єру залишились Прогресивна соціалістична партія України Наталії ВІТРЕНКО - за неї готові голосувати 1,9% опитаних, Народна партія Володимира ЛИТВИНА – 1,6% та Соціалістична партія України Олександра МОРОЗА – 1,4% виборців. Інші партії в сумі набрали 3,1% голосів.

Проти всіх, за результатами дослідження, збираються голосувати 2,4% респондентів, 9,6% громадян не голосуватимуть і ще 9,2% опитаних не визначилися із вибором.

Соціологічне дослідження проводилось всеукраїнською громадською організацією “Моніторинговий центр” в період з 30 липня по 4 серпня 2007 року у всіх регіонах України. Всього опитано 2200 респондентів, вибірка репрезентує доросле населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки становить 2,1%.