Партія вільних демократів формуватиме свої списки кандидатів У народні депутати для участі у дострокових виборах до Верховної Ради України шляхом рейтингового голосування серед членів партії.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив член Президії Політради Партії вільних демократів Віктор ЧУМАК.

Зокрема, за його словами, до першої п’ятірки виборчого списку ввійдуть ті члени Президії, які наберуть найбільшу кількість голосів членів Партії вільних демократів. За тим самим принципом, наголосив В.ЧУМАК, буде формуватися і весь подальший список кандидатів у народні депутати. При цьому, за його словами, рейтингове голосування буде проведене до 15 серпня. В.ЧУМАК також зазначив, що остаточно список буде затверджений під час з’їзду партії 17 серпня.

Відео дня

Він також повідомив, що Партія вільних демократів братиме участь у дострокових парламентських виборах самостійно. За словами В.ЧУМАКА, ключовим елементом виборчої кампанії вільних демократів стане програма ліберальних реформ «Чумацький шлях». Він висловив думку, що основними виборцями партії є представники малого та середнього бізнесу, а також середнього класу. “Ми свідомі того, що ділові люди, представники середнього класу є найвимогливішою частиною електорату. Вони не “ведуться” на популістські та пусті гасла. Ми віримо, що вони сприймуть нашу програму, бо вони розумні і звикли реалістично дивитися на речі”, - сказав В. ЧУМАК.

Він повідомив, що Партія вільних демократів пропонуватиме виборцям детальний план своїх дій. Зокрема, зазначив В.ЧУМАК, протягом перших ста годин у парламенті Партія вільних демократів запропонує три пакети рішень, які б реформували роботу парламенту та основних органів влади. Зокрема, це прийняття Регламенту Верховної Ради України окремим законом, який би дозволив уникнути маніпуляцій, що відбуваються у сесійній залі, і дозволив би парламенту стабільно працювати. Крім того, партія пропонуватиме створити конституційну комісію з числа професіоналів, а не політиків, яка б почала роботу над новою редакцією Конституції, аби припинити спекуляції навколо Основного закону.

Перші сто днів роботи у парламенті, зазначив В.ЧУМАК, партія планує присвятити судовій реформі, реформі правоохоронних органів, боротьбі з корупцією, створенню прозорих процедур держзакупівель, позбавленню відповідальних представників держави привілеїв та імунітетів, що безпосередньо не пов’язані з виконанням посадових обов’язків, та політиці стимулювання бізнесу.