Керівник державного підприємства «Ресурси-документ», що існує при МВС України, Володимир ШВАЧКО стверджує, що в разі ліквідації даної структури, відомство може позбутися одного з каналів позабюджетних грошових надходжень.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, відповідаючи на запитання журналістів.

«Якщо буде прийняте рішення про ліквідацію підприємства, то МВС позбудеться фінансового потоку», - сказав В.ШВАЧКО, додавши при цьому, що також ця процедура приведе до згортання центрів обслуговування громадян, які звертаються із питаннями оформлення закордонних паспортів.

Відео дня

Кажучи про діяльність очолюваного ним підприємства, В.ШВАЧКО проінформував про те, що воно було створене в серпні 2003 року і має власні 128 підрозділів у всіх регіонах України. При цьому він додав, що для якіснішого і прискореного обслуговування громадян необхідно мати близько 720 подібних центрів.

За словами В.ШВАЧКА, за останні три дні за ініціативою співробітників підприємства було зібрано понад 5 тис. підписів на адресу міністра внутрішніх справ України з проханням не закривати підприємство «Ресурси-документ».

В.ШВАЧКО зазначив, що згідно з вимогам статутних документів, 15 млн. грн., зароблених підприємством, було направлено на утримання і зміцнення матеріально-технічної бази органів внутрішніх справ і, насамперед, паспортної служби.

Крім того, повідомив він, з моменту створення підприємства щороку до держбюджету перераховується близько 14 млн. грн. податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

В.ШВАЧКО висловив переконання, що в разі ліквідації «Ресурси-документ» погіршає обслуговування населення з питань оформлення закордонних паспортів, посилиться навантаження на співробітників паспортної служби, а також буде згорнуто 32 вузли Державної інформаційної системи реєстрації обліку фізичних осіб та їх документування, розміщених у приміщеннях, які на сьогодні орендуються підприємством. Крім того, буде втрачена можливість прискореного розширення мережі вузлів даної системи тощо.

Відповідаючи на запитання, яке стосувалося можливих порушень фінансово-господарської діяльності підприємства «Ресурси-документ», В.ШВАЧКО сказав, що Головне контрольно-ревізійне управління в ході недавньої комплексної перевірки МВС не виявило на підприємстві істотних порушень, оскільки, переконаний В.ШВАЧКО, «господарська діяльністю ведеться повністю в правовому полі».

Як повідомляв УНІАН, 31 липня заступник міністра внутрішніх справ України Віктор СУСЛОВ не виключив, що в майбутньому буде ліквідоване державне підприємство «Ресурси-документ», яке займається виготовленням паспортів .

«Це підприємство є найбільшим підприємством МВС. Ми скорочуємо комерційну діяльність. Очевидно, це торкнеться і даного підприємства», - сказав він, додавши, що поки що немає відповідного наказу.