5 серпня Всеукраїнське об’єднання “Свобода” проведе з’їзд, на якому визначиться щодо своєї участі у дострокових парламентських виборах.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ВО “Свобода” Олег ТЯГНИБОК.

Причому, підкреслив він, на з’їзді планується затвердити рішення йти на вибори самостійно, оскільки на сьогоднішній день “Свобода” залишилась єдиною правою політичною партією, яка братиме участь у виборах під виразно національними і націоналістичними гаслами, з тим, щоб відстоювати національну ідею.

Відео дня

За словами О.ТЯГНИБОКА, “Свобода” розраховує подолати 3% бар’єр і для цього зараз є хороша “політична розкладка”, коли виборці розчарувались і помаранчевими, і біло-голубими силами – “і ті й ті тільки говорять, а нічого не виконують”.

Він зазначив, “весь хаос” в Українській державі спричинений тим, що в країні після перемоги Помаранчевої революції не було проведено люстрації в керівництві держави.

“В нашій державі фактично ті самі люди, які вчилися або керували за часів кучмівського періоду і на сьогоднішній день залишаються при владі. Реально в Україні склалася ситуація, що керує державою три кримінальні клани, яких можна розділити за певною територіальною ознакою – Донецький клан, Дніпропетровський і умовно Києво-Печерський клан. Умовно ці клани утримують у своїх руках переважну більшість матеріально-фінансових ресурсів держави, вони мають владу, вміють домовлятися між собою, знаходять різноманітні причини тих криз, які на сьогоднішній день відбуваюсться в нашій державі і намагаються пояснювати їх людям. Ці клани переважно контролюють медіа-простір України. Ці клани навіть фактично купили і контролюють політичні партії в нашій державі...”, - наголосив О.ТЯГНИБОК.

Він також зазначив, що у розпущеній Верховній Раді, за даними статистики, 94% народних обранців – представники колишньої “брєжнєвської комуністичної номенклатури”, а 350 з 450 – офіційно є мільйонерами.

“Їхні плани – це створення двопартійної системи в Україні для того, щоб один – залишався владою, а представник іншого клану – був опозиціює. І так вони періодично будуть змінюватися в цих ролях”, - зазначив керівник ВО “Свобода”, додавши, що боротьба між цими силами не призводить до удосконалення держави, зміцнення Української національної держави та вирішення низки соцільних питань.

“Саме через те ВО “Свобода” як націоналістична, національна організація, організація, яка послідовно сповідує ідею захисту української титульної нації проводить 5 серпня з’їзд і на цьому з’їзді, скоріше всього, буде ухвалене рішення про те, що наша організація буде брати участь у виборчій кампанії в самостійному форматі. “Свобода” буде йти проти всіх, буде боротися проти всіх тих псевдоеліт, які на сьогодні знищують Українську державу, і проти тих, які домовляються між собою”, - сказав О.ТЯГНИБОК.

За його словами, отримавши фракцію в парламенті, “Свобода” зробить “тріщину” в “закостенілій, прогнилій системі”, проводячи закони, які вже на сьогоднішній день є готовими, зокрема, про люстрацію за принципом трьох “К”, щоб реально усунути від влади на законодавчому рівні комуністів, кадебістів і кучмістів; закони, які будуть засуджувати і забороняти комуністичну ідеологію в Україні; закони про оприлюднення списків агентів КДБ СРСР, які перебували або перебувають на державних посадах України; щодо відкриття архівів; повернення графи в паспорті “національність” тощо. Щодо того, чи були пропозиції «Свободі» об’єднатися на вибори від мегаблоків, О.ТЯГНИБОК сказав, що не було. Водночас він проінформував, що були переговори з “Українською правицею”, але через певні розбіжності в поглядах “не всі члени “Правиці” захотіли бачити “Свободу” в своєму блоці. До цього О.ТЯГНИБОК додав: “Свобода” багато сил доклала, щоб об’єднати політичні партії національного спрямування, але останні події абсолютно чітко задекларували, що навіть невелика кількість посад або омріяні місця в списках деяких мегаблоків – це є набагато важливіше для деяких політиків, які до цього били себе в груди і розказували про національну ідею і про захист українців, ніж питання принципового захисту української нації”.