Всеукраїнське громадське об`єднання «Національний комітет з боротьби з корупцією» має намір в суді захищати права пайовиків “Укоопспілки”. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова об`єднання Вадим ЧОРНИЙ.

За словами В.ЧОРНОГО, в 1991 році нараховувалося понад 12 млн. пайовиків споживчої кооперації, а на сьогоднішній день їх кількість становить близько 500 тис. людей. За словами В.ЧОРНОГО, керівництво “Укоопспілки”, для того, щоб не віддавати майно власникам, що належить пайовикам, ухвалило рішення знищити списки всіх пайовиків.

В.ЧОРНИЙ повідомив, що об`єднання розробило схему, за якою пайовики зможуть поновити свої права і відстояти своє право на майно.

Відео дня

«Нами розроблена схема, як поновити права пайовиків, як відстояти їхні інтереси і повернути майно. Для цього необхідно скласти списки всіх пайовиків споживчого товариства, які були станом на 1991 рік», - повідомив В.ЧОРНИЙ.

«Наші помічники зараз збирають і відновлюють списки людей, які були пайовиками на 1991 рік, і я думаю, що до кінця року цих людей буде не менше 7 млн. Після того, як ми відновимо списки всіх пайовиків, після цього будуть проведені збори, і якщо на них будуть присутні понад 7-8 млн. пайовиків споживчої кооперації, це будуть легітимні збори, - додав В.ЧОРНИЙ.

Він також повідомив, що, як тільки будуть відновлені списки пайовиків, їх права відстоюватимуться через суд. В.ЧОРНИЙ висловив надію, що до кінця жовтня робота з відновлення списків завершиться.