Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія ВІТРЕНКО стверджує, що ПСПУ зірвала проведення двосторонніх українсько-американських тактичних навчань військово-морських сил «Сі Бриз-2007» на території України.

Про це Н.ВІТРЕНКО заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Натовські» навчання «Сі Бриз-2007» провалилися. Ми цьому щиро раді», - сказала Н.ВІТРЕНКО.

Відео дня

За її словами, понад 2 тис. активістів партії «вели боротьбу з «натовцями» в усіх регіонах України, де планувалося проведення навчань – в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях і Автономній Республіці Крим.

Н.ВІТРЕНКО стверджує, що українська влада залякувала учасників акцій, чинила тиск на членів ПСПУ, СБУ проводила проти них спецоперації.

За її словами, учасники акцій протесту контролювали пересування військовослужбовців у всіх 4-х регіонах.

«Те, що заявлялося провести, – не було проведено. Ніяких масових переміщень військовослужбовців не було», - сказала Н.ВІТРЕНКО.

При цьому вона підкреслила, що навчання проводилися з метою «привчити Україну до НАТО й підготувати плацдарми для розгортання американських баз ПРО на нашій території».

Лідер ПСПУ стверджує, НАТО поширює міфи про те, що альянс може гарантувати захист від тероризму й принципи демократії.

«Ми продемонстрували «натовцям», що народ України не погоджуватиметься з продажною проамериканською пронатовською владою», - заявила лідер ПСПУ.

Довідка УНІАН. Українсько-американські тактичні навчання військово-морських сил із запрошенням представників інших країн "Сі Бриз-2007" почалися 9 липня й проходили на території Одеської та Миколаївської областей.

До навчань були залучені 22 військові кораблі й понад 2,5 тис. військовослужбовців і спостерігачів із 13 країн.

20 липня в Одесі на церемонії закриття навчань «Сі Бриз-2007» директор навчань, командор Чіп УОЛТЕР заявив, що військовослужбовці держав-учасників виконали всі поставлені завдання, 197 операцій на суші й на морі пройшли на високому професійному рівні.

У свою чергу, заступник голови Одеської облдержадміністрації Микола СЕРДЮК зазначив, указ Президента України про проведення міжнародних навчань успішно виконано. Говорячи про спроби окремих сил напружити обстановку навколо «Сі Бриз-2007», М.СЕРДЮК зазначив, що «акції протесту не порушили хід навчань».