Активісти КСП «Бориспільське» мають намір скликати в Борисполі (Київська область) «Економічний Майдан» для захисту своїх прав на землю.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН адвокат Віктор КОЛБАНЦЕВ, який представляє інтереси КСП.

«На загальних зборах КСП «Бориспільське» прийнято рішення, що ми скликатимемо «Майдан», і це буде «Майдан» не політичний, а економічного плану. Ми зобов`язані відстояти свої права – земельні, конституційні тощо», - сказав В.КОЛБАНЦЕВ.

Відео дня

Він повідомив, що 12 липня на загальних зборах КСП була створена громадська організація «Захист КСП «Бориспільське», яка відстоюватиме права селян на їхні землі.

В.КОЛБАНЦЕВ нагадав, що раніше члени КСП «Бориспільське» зібрали кошти для погашення заборгованості підприємства і для зупинки його ліквідації (УНІАН: 8 травня загальні збори КСП «Бориспільське» для запобігання ліквідації підприємства прийняли рішення про створення фонду взаємодопомоги підприємству).

«Рейдери, які хочуть одержати землі КСП «Бориспільське», подали позов до Київського господарського суду, щоб визнати збори членів КСП недійсними… Суддя цього суду своїм рішенням відмінив збори членів КСП», розповів В.КОЛБАНЦЕВ і додав, що після ухвалення такого рішення перед приміщенням суду пройшла акція протесту.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією В.КОЛБАНЦЕВА, в 1997 році шляхом реорганізації радгоспу «Бориспільське» було створене КСП «Бориспільське», засновниками якого виступили 999 чоловік, вартість майна оцінювалася в 20,4 млн. грн. Проте, як зазначає В.КОЛБАНЦЕВ, вже в 1998 році було порушено справа про банкрутство підприємства.

В.КОЛБАНЦЕВ заявляв, що колишнє керівництво КСП штучно створило борги, щоб заволодіти майном і землею підприємства, зокрема, без згоди членів КСП була списана з балансу техніка і земля. Він розцінив такі дії як рейдерське захоплення.

Члени КСП подали ряд позовів у судові інстанції для розслідування цієї справи.