Член блоку “Наша Україна” – “Народна самооборона” Тарас СТЕЦЬКІВ відкидає звинувачення опонентів на адресу блоку відносно популізму акції зі збору підписів за скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

За його словами, фракції БЮТ та “Наша Україна” у парламенті V скликання “добровільно відмовилися від депутатської недоторканності” і ключовим пунктом своїх передвиборчих програм записали саме це питання. Крім того, Т.СТЕЦЬКІВ нагадав, що жоден кандидат у народні депутати не буде включений до виборчого списку блоку “Наша Україна” - “Народна самооборона”, якщо до виборів не напише заяву про зобов’язання проголосувати за скасування депутатської недоторканності. “Якщо ми публічно говоримо це виборцям, то як можна вважати це звичайним популізмом?”, - спитав Т.СТЕЦЬКІВ.

Відео дня

Коментуючи заяву першого заступника голови Верховної Ради V скликання Адама МАРТИНЮКА щодо порушення НУ-НС законодавства внаслідок фактичного початку виборчої кампанії до її офіційного старту, Т.СТЕЦЬКІВ наголосив, що А.МАРТИНЮК повинен читати Конституцію. За його словами, Конституція гарантує кожному громадянину і кожній політичній силі право на свободу висловлювання. “І в даному випадку, оскільки виборча кампанія ще не розпочалася, ми як політичний блок маємо право висловлювати свої політичні погляди на будь-яку сферу суспільного життя”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня перший заступник голови Верховної Ради V скликання А.МАРТИНЮК звинуватив блок “Наша Україна – Народна самооборона” у порушенні законодавства через те, що ця політична сила розпочала передвиборчу кампанію до її офіціального старту. За словами А.МАРТИНЮКА, виборча кампанія офіційно ще не проголошена, а політична сила, яка діє під патронатом Президента і чиї штаби офіційно очолює більшість губернаторів областей, де-факто вже відкрито пішла на вибори. Коментуючи ініціативу блоку "Наша Україна - Народна самооборона” щодо ліквідації депутатської недоторканності, А.МАРТИНЮК зауважив, що це є виключно передвиборчою агітацію, яка не матиме жодних юридичних наслідків.