Громадянська асамблея України вимагає від політиків проведення демократичної виборчої кампанії.

Про це представники Асамблеї заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, керівник ГО “Лабораторія законодавчих ініціатив” Ігор КОГУТ повідомив, що учасники форуму Асамблеї, який відбувся 24 липня, вимагали від політиків чесної, прозорої виборчої кампанії на основі конкуренції програм, а не спекулятивних чи маніпулятивних технологій.

Відео дня

“Ми проведемо детальний аналіз виборчих програм та результатів додаткового анкетування усіх виборчих штабів щодо розуміння ними конкретних шляхів вирішення найважливіших суспільних проблем”, – сказав він. За словами І.КОГУТА, спроби ігнорувати інтерес громадськості будуть розцінені Асамблеєю як відсутність позиції або некомпетентність конкретних політичних сил.

Крім цього, Асамблея пропонує принципово інший формат передвиборчих дебатів, у якому політики дискутують не між собою “про все й ні про що”, а з незалежними експертами у конкретних галузях економічного, політичного та суспільного життя. Якщо ж випадків ігнорування або демагогічних відписок політиків буде більшість, то представники Асамблеї залишають за собою право агітувати громадян бойкотувати вибори як абсурдні, тобто такі, що не мають раціонального обгрунтування самого вибору, йшлося на прес-конференції.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня у Києві відбувся перший форум Громадянської асамблеї України. Цей форум об’єднав 383 представників громадських організацій з усієї України для формування суспільного запиту на подолання політичної кризи в державі.