2 серпня своє професійне свято відзначають десантники. З 1999 року це свято в Україні стало державним. Аналогом відомих радянських ПДВ (рос. - ВДВ) сьогодні є Аеромобільні війська, які входять до складу Сухопутних військ Збройних сил України. Сьогодні в Аеромобільних військах служить близько 7 тисяч людей.

Цього року Аеромобільні війська відзначають свій ювілей - 15 річницю. Урочистості будуть проходити в два етапи. 2 серпня о 10.00 годині ветерани-десантники покладуть квіти до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам на вулиці Січневого Повстання. Потім у Храмі-пам’ятнику жертвам афганської війни - церкві Воскресіння Христового пройде панахида.

Основне свято традиційно пройде на авіаційно-спортивному комплексі «Чайка» і розпочнеться о 12.00 годині 04.08.07р. Генеральним партнером святкування вже другий рік поспіль виступає  сильнее пиво – пиво ТМ „Десант”.

Відео дня

В рамках святкування всі охочі зможуть побачити наступне:

урочисте відкриття свята:

- виступи організаторів свята: Президента Міжнародної громадської організації «Випускників Рязанського повітряно-десантного училища”, військовослужбовців та ветеранів повітрянодесантних, аеромобільних та військ спеціального призначення», офіцера запасу  Сороколетова Юрія Володимировича та керівництва ЗАТ «Оболонь», народних депутатів – десантників запасу, ветеранів повітрянодесантних військ.

Після цього на всіх чекає чудова спортивно-розважальна програма. Виступ військово–спортивних клубів „ГРОЗА”, «Ратаборець», «Фенікс», «Лицар», показові виступи  спортивного клубу «Айкідо», оригінальний номер «людина-Ртуть», а також виступи дівчат гурту «Ред-Фокс». Кульмінацією свята стане показовий виступ з рукопашного бою військовослужбовців 95 Аеромобільної бригади (м.Житомир). Звичайно, відбудеться цікаве повітряне шоу. Можна буде почастуватися солдатською кашею з польової кухні. І яке ж справжнє чоловіче свято обійдеться без сильного пива ТМ„Десант”? Для перших 1000 гостей бокал пива „Десант” безкоштовно!

  Після цього відбудеться концертна та конкурсно-розважальна програма для гостей свята. Всі бажаючі зможуть взяти участь у конкурсах та отримати подарунки від організаторів та партнерів свята. Завершальним акордом свята буде святковий салют.

Традиційно організатором свята стали МГО «РВДУ» і генеральний партнер пиво ТМ «Десант». Мета свята – вшанування ветеранів та розвиток патріотичного виховання молоді. „Ми відчуваємо відповідальність за стан Аеромобільних військ в Україні, намагаємось зробити свій внесок. Починаючи з 2003 року наша організація надає фінансову та матеріальну допомогу Аеромобільним військам України та ветеранам військової служби, сприяє розвитку патріотичного виховання молоді.”, – розповідає президент МГО "РВДУ", офіцер запасу Юрій Сороколетов.

Допомогу в організації свята надали Міністерство Оборони України, громадська організація „Українська спілка ветеранів Афганістану”, Благодійний фонд „Світове партнерство”.

Святковий настрій, дух братерства і єдності, атмосферу справжньої чоловічої компанії забезпечує генеральний партнер – він же офіційний напій свята – пиво ТМ„Десант”. Сильне пиво обіцяє сильне свято! Готуйся до висадки! Всі бажаючі доставлятимуться спеціальними брендованими автобусами ТМ„Десант” від метро „Житомирська”, починаючи з 10-ї години ранку.

Довідка. Міжнародна громадська організація «Випускників Рязанського повітряно-десантного училища, військовослужбовців та ветеранів, повітряно-десантних, аєромобільних та військ спеціального призначення» »

МГО "РВДУ" була створена 6 червня 2003 р. Метою організації є захист соціальних, економічних, творчих, національно-культурних та інших спільних інтересів її членів. Серед напрямків діяльності – виховання молоді, розвиток у неї  патріотичного національної свідомості, підготовка до служби у Військових Силах України.  Тільки в Києві члєнами організації є  1,5 тыс. человік.

Довідка. Генеральній партнер пиво ТМ „Десант”

ТМ «Десант» була успішно запущена лідером українського пивоваріння ЗАТ «Оболонь» в серпні 2005 року.   На сьогоднішній день, вже сотні тисяч людей п`є це пиво і рекомендує своїм друзям.   Пиво «Десант» створено для  сильних чоловіків, сила яких полягає не в м`язах, а у внутрішніх якостях – характері, власній думці, відношенні до життя, рішенні проблематичних ситуацій і т.д.    Можна не служити в армії, але бути справжнім чоловіком, можна не бути десантником, але дотримувати принципи чести, справедливості і вірності. Це життєва позиція - це сильна позиція. Саме для сильних людей ми створили пиво «Десант».    Ми цінуємо людей, у яких є відчуття гумору, які люблять свою сім`ю, поважають друзів і серйозно відносяться до роботи. Ми з повагою відносимося до тим, хто уміє відпочивати і бути серйозним в потрібні моменти.    «Десант» - якісне, доступне пиво, виготовлене з натуральних компонентів.   «Десант» - Сильне пиво!