Ухвалення Закону «Про ріелторську діяльність» могло негативно позначитись на роботі учасників ринку нерухомості. Таку думку висловив у ході сьогоднішньої прес-конференції в УНІАН голова Київського міського відділення Асоціації фахівців із нерухомості Михайло ЖОГОЛЄВ.

«Добре, що народні депутати не прийняли цей закон. Із досвіду наших колег оцінювачів, щодо яких ВР прийняла аналогічний закон, ми бачимо його негативні наслідки», - сказав М.ЖОГОЛЄВ, додавши, що, «за великим рахунком, цей закон нав`язує оцінювачам стандарти, а приходять на український ринок західні інвестори й говорять нам - не підходить оцінка за вашими стандартами, зробіть нам відповідно до інших стандартів. У результаті, оцінювачі втрачають свій споживчий ринок».

На його думку, «щодо ріелторів, дія відповідного закону виражалася б трохи інакше, але схоже».

Відео дня

Довідка УНІАН. 27 квітня ц.р. у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3499 «Про ріелторську діяльність», поданий на розгляд народним депутатом Ігорем ПРАСОЛОВИМ (фракція Партії регіонів).

Як зазначається в пояснювальній записці, документом пропонується впорядкувати діяльність ріелторів шляхом створення інститутів сертифікації та реєстрації фахівців ринку нерухомості України, законодавчого закріплення статусу ріелтора й суб`єкта ріелторської діяльності, регулювання ріелторської діяльності шляхом створення та надання відповідних повноважень спеціальному органу з регулювання ріелторської діяльності – Ріелторській Палаті України.