Перша десятка виборчого списку блоку «Наша Україна – Народна самооборона» формувалася відповідно до результатів спеціально проведеного соціологічного дослідження.

Про це заявив лідер «Народної самооборони» Юрій ЛУЦЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Президент користується підтримкою близько 20% серед всіх виборців України і близько 90% - серед демократично орієнтованих виборців. Відразу за ним йдуть ті політики, які включені в першу п`ятірку. В’ячеслав КИРИЛЕНКО має близько 15-16% підтримки, за ним слідують ЯЦЕНЮК і ГРИЦЕНКО. Все це відображено в першій п`ятірці», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

За його словами, включення голови Секретаріату Президента Віктора БАЛОГИ в першу десятку списку також підтверджується рівнем довіри виборців до цього політика. «Можливо, для вас було новиною, але пан БАЛОГА теж користується підтримкою. Мені як людині, яка займається політикою давно, це зрозуміло. Як би хто не ставився до фігури пана БАЛОГИ, але саме він є тією людиною, яка організувала команду Президента і зупинила реванш, який, здавалося, охопив всі сфери українського життя. Очевидно, саме за це виборці поважають його як менеджера, який зумів організувати пропрезидентський табір», - припустив лідер «Народної самооборони».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 липня, 10 партій підписали Декларацію об`єднання демократичних сил, формування єдиного виборчого блоку і єдиної політичної партії.

Рішення йти на вибори разом прийняли: «Наша Україна», «Вперед, Україно!», НРУ, УНП, УРП «Собор», ХДС, Європейська партія, «Пора», КУН, Партія захисників Вітчизни.

Мегаблок демократичних сил носитиме назву «Наша Україна – Народна самооборона».

Учасники мегаблоку, як сказано в Декларації, «беруть на себе зобов`язання забезпечити утворення єдиної демократичної політичної партії – виразника і поборника національних пріоритетів розвитку і європейських соціально-економічних і політичних стандартів в Україні».

Крім того, відповідно до домовленостей, виборчий штаб блоку очолить голова Секретаріату Президента України В.БАЛОГА.

Перша десятка виборчого списку блоку на сьогоднішній день виглядає так: Юрій ЛУЦЕНКО, В’ячеслав КИРИЛЕНКО, Арсеній ЯЦЕНЮК, Анатолій ГРИЦЕНКО, Микола КАТЕРИНЧУК, Ольга ГЕРАСИМ’ЮК, Віктор БАЛОГА, Ксенія ЛЯПІНА, Руслан КНЯЗЕВИЧ, Володимир АР’ЄВ.