Якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, до парламенту пройшли б 6 партій та блоків: Партія регіонів, Наша Україна, Блок Юлії Тимошенко, Комуністична партія, “Народна самооборона” (якщо б йшла окремо на вибори) та Прогресивна соціалістична партія.

Такі результати соціологічного опитування оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ради директорів Інституту політичних та соціологічних досліджень ім. Т.Г.Шевченка Володимир БОНДАРЕНКО.

Він поінформував, що дослідження було проведено Інститутом з 25 червня по 1 липня 2007 р. Громадянам ставилось запитання: “За яку партію чи блок політичних партій Ви б проголосували, коли б вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі?”.

Відео дня

Згідно з отриманими даними, за Партію регіонів зараз віддали б свої голоси 26,3% респондентів, за БЮТ – 22,7%, Блок “Народна самооборона Юрія Луценка” – 2,1%, партію “НСНУ” – 10,2%, КПУ – 3,1%, ПСПУ – 2,1%.

Серед інших партій та блоків, які відповідно до проведеного опитування, скоріш за все, не долають 3% бар’єр для проходження в парламент, СПУ, яка набирає 1,3% голосів виборців; Народна партія (Володимира ЛИТВИНА) – 1,2%; виборчий блок “Рух-Українська правиця” у складі Народного руху України , Української народної партії – 1,1%; Українська республіканська партія – 0,2%; ВО “Свобода” – 0,01%.

При цьому, за іншу партію віддали б свої голоси 1,4% респондентів, проти всіх висловились 5,1%. Поки не визначилися - 13,4% опитаних. 9,79% заявили, що взагалі не підуть на вибори.

Методом інтерв’ю в усіх регіонах України було опитано 2 тис. 27 респондентів віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки становить 2,4%.