Міжнародний благодійний фонд “Діти Чорнобиля за виживання” звертається до Київради з проханням продовжити термін оренди приміщення фонду на бульварі Шевченка у Києві.

Про це президент фонду Людмила ЗАКРЕВСЬКА повідомила сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За її словами, фонд 15 років орендував приміщення площею 29 кв. м у будівлі Головного управління культури Київської держадміністрації на бульварі Шевченка. 1 червня фонду було передано лист від 15 березня про те, що за рішенням Київради фонду не буде продовжено оренду приміщення. Фонд має залишити приміщення 5 липня.

Відео дня

За словами Л.ЗАКРЕВСЬКОЇ, вона звернулася до начальника управління культури, депутата Київради Світлани ЗОРІНОЇ, яка повідомила їй про рішення Київради надати приміщення фонду Спілці театральних діячів. “Для того, щоб ухвалити таке рішення, необхідно було хоча б якесь обґрунтування, чому Міжнародному благодійному фонду не повідомили про те, що це питання розглядатиме Київрада”, - зазначила Л.ЗАКРЕВСЬКА.

При цьому вона наголосила, що фонд завжди вчасно сплачував за оренду приміщення.

За словами президента фонду, після її звернення до Кабінету Міністрів, С.ЗОРІНА повідомила їй про надання фонду іншого приміщення по вул. Саксаганського в Музеї видатних діячів української культури. При цьому Л.ЗАКРЕВСЬКА процитувала слова С.ЗОРІНОЇ в одній з газет, про те, що “на сьогодні музей перебуває у великій небезпеці, оскільки попереднє керівництво здало одно з приміщень музею в оренду, що може привести до того, що приміщення може перейти в приватну власність”.

“Питання ставиться в ультимативній формі: або ви даєте згоду на переселення в приміщення музею, або ми закриваємо і опломбовуємо приміщення”, - зазначила Л.ЗАКРЕВСЬКА.

Президент фонду повідомила, що фонд існує з 1992 року і співпрацює з японським дитячим фондом. Фонд “Діти Чорнобиля за виживання” щорічно оздоровлює близько 300 дітей, які проживають на територіях радіаційного забруднення, опікується кількома дитячими будинками, допомагає в проведенні дитячого фестивалю “Пісенний сад”.