Організація орендодавців "Київмлину" намагається відсудити майно підприємства. У "Київмлині" вважають це рейдерською атакою.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління ВАТ «Хліб Києва» (управляюча структура “Київхлебу” і “Київмлину”) Олег ПОНОМАРЬОВ, в даний час ведеться цілеспрямована атака рейдерів в плані вилучення майна ВАТ «Київмлин».

За словами О.ПОНОМАРЬОВА, рейдери намагаються відсудити майно підприємства, яке оцінюється приблизно в 50 млн. дол. Всі 8 об`єктів, що є майном «Київмлину», розташовані в центральній частині Києва - на Подолі, зокрема, «Млинзавод №1» - на вул.Спаській, «Млинзавод №2» - на вул.Набережно-Хрещатицькій, «Млинзавод №3» - на вул.Костянтинівській.

Відео дня

За словами прес-секретаря ВАТ «Хліб Києва» Іванни СОЙКО, 25 травня 2006 року Господарський суд столиці своїм рішенням зобов`язав «Київмлин» передати своє майно організації орендодавців. Проте наказ про примусове виконання рішення від 4 червня 2006 року не набув чинності, оскільки позов було подано до ЗАТ «Київмлин», яке вже до цього часу було реорганізоване у ВАТ «Київмлин». Як повідомила І.СОЙКО, ВАТ «Київмлин» подало позов про те, що ЗАТ не існує, після чого організація орендодавців подала новий позов, вже до ВАТ «Київмлин». На сьогоднішній день позов перебуває на розгляді.

Як відзначив у свою чергу керівник юридичної служби ВАТ «Київмлин» Василь МАРТИСЕНКО, надалі підприємство має намір відстоювати свої права в судах.

О.ПОНОМАРЬОВ вважає, що «рейдери зацікавлені в успішно працюючому підприємстві», а не в земельній ділянці, на якій стоїть завод. Він додав, що на сьогоднішній день у підприємства немає ніяких заборгованостей.

Довідка УНІАН. «Київмлин» - перероблюючий комплекс з виробництва борошна. Потужність становить 1270 тонн переробленого зерна на добу. Контрольний пакет акцій "Київмлину" (51%) належить громаді Києва, а 49% - двом юридичним особам – резидентам України – ЗАТ «Фінінвестгруп» і ВАТ «Гарон».