Колишній керівник телерадіокомпанії «Київ» Дмитро харитонов заявляє, що 15 топ-менеджерів ТРК написали заяви про звільнення.

Про це Д.ХАРИТОНОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми прийшли на зруйноване комунальне підприємство, провели його реструктуризацію, розробили нову сітку віщання, яку планувалося запустити у вересні, провели переговори з дистрибуторами в Росії і в Україні, і нам був запропонований хороший продукт за невеликі гроші. За останні три місяці канал вийшов на 8-е місце в Києві», - сказав Д.ХАРИТОНОВ.

Відео дня

За його словами, погоджуючись на посаду директора ТРК «Київ», він одержав фінансові гарантії для залучення відомих ведучих і менеджерів на канал, гарантії невтручання акціонера в інформаційну політику, а також гарантії на одноосібну кадрову політику. Проте, ці гарантії не дотримувалися.

Д.ХАРИТОНОВ заявив, що до його приходу на канал ТРК «Київ» була «кримінальним підприємством». За його словами, це з`ясувалося в результаті аудиту компанії, який проводили фахівці з мерії. «Були відсутні документи на вихід програм до ефіру, а коли відсутні документи, неможливо відстежити грошові потоки і авторські права. Рекламні розцінки встановлювалися на рівні, який нижче за собівартість. У ефір виходили 20-ти і 40-хвилинні програми без вказівки, що вони розміщуються на умовах реклами – а, значить, без сплати податку на рекламу. Телевізійна техніка була не застрахована», - уточнив він.

За його словами, після цього аудиту з мерії поступило розпорядження звільнити одного з керівників каналу Микиту БЕЛЬСКОГО, якого нещодавно на прохання мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦКОГО відновили на посаді президента ТРК.

«Ми потрібні були ручні і керовані. А коли ми говорили про перезавантаження каналу з вересня, мені говорили: «Ти що? Який вересень? Нас у вересні тут не буде». У телебаченні так не грають. 2 липня всі 15 менеджерів звільняються, а всі спроби уникнути гучного скандалу проваляться», - сказав Д.ХАРИТОНОВ.

Він також припустив, що у вересні канал буде приватним.

Д.ХАРИТОНОВ вважає, що команда Л.ЧЕРНОВЕЦКОГО намагалася використовувати новий менеджмент каналу для проведення оздоровлення підприємства, щоб надалі продати його інвесторові.

Разом з тим екс-керівник каналу не виключив, що приватизація може затягнутися через судові позови.

Д.ХАРИТОНОВ також вважає, що будь-який майбутній власник каналу декілька років потому може стати заручником діяльності попереднього керівництва ТРК. «Штрафні санкції за порушення авторського права тільки за 2006 рік склали 1 мільйон доларів. Фільми з відомими акторами транслювалися на весь світ без захисного коду», - уточнив він.

Як повідомляв УНІАН, Київська міська рада 14 червня 2007 року ухвалила рішення про створення медіа-холдингу комунальних засобів масової інформації. Згідно з рішенням, планується реорганізувати комунальні підприємства «Редакція газети «Хрещатик», «Редакція газети «Вечірній Київ», Редакція газети «Українська столиця», «Телерадіокомпанія «Київ», «Радіостанція «Голос Києва» шляхом злиття в закрите акціонерне суспільство «Київський медіа-холдинг». Планується, що 51% акцій холдингу належатиме територіальній громаді Києва, а інші 49% буде віддано інвесторам, які будуть відібрані на конкурсних умовах. Рішення ухвалене з метою підвищити ефективність використання засобів міського бюджету.

16 червня Київська міська державна адміністрація прийняла рішення про зміну керівників ряду комунальних засобів масової інформації. Зокрема, Дмитро ДЖАНГІРОВ, який був редактором газети «Хрещатик», призначений виконуючим обов`язки директора ТРК «Київ». Д.ХАРИТОНОВ, який виконував обов`язки директора ТРК «Київ», написав заяву про звільнення.

Керівником телеканалу «Київ» Д.ХАРИТОНОВ був призначений в березні цього року. До цього в.о. директора ТРК «Київ» був Микита БЕЛЬСЬКИЙ, якому запропонували пост президента каналу.